הגרסה ההיברידית של Q7 בישראל

רכב הפנאי ההיברידי של אודי – Q7 TDI e-tron – הושק בישראל

Q7 TDI e-tron // צילום: אודי

צ'מפיון מוטורס, יבואנית אודי לישראל, השיקה את אודי Q7 TDI e-tron, גרסה היברידית לרכב הפנאי הגדול. באופן חריג לקטגוריה ה-Q7 הייבריד מציע שילוב בין מנוע הדיזל המוכר של היצרנית (המתחרים עושים שימוש במנועי בנזין) לבין מנוע חשמלי.

מנוע הדיזל הוא V6 בנפח 3.0 ל' המפיק 258 כ"ס והמנוע חשמלי מוסיף 127 כ"ס להספק כולל משולב של 374 כ"ס. נתון המומנט עומד על 71.4 קג"מ הזמינים בטווח שבין 1,250 סל"ד ל-3,000 סל"ד. הכוח עובר אל ארבעת הגלגלים באמצעות תיבה אוטומטית עם שמונה יחסי העברה והאודי הגדול (2,520 ק"ג) זקוק ל-6.2 שניות בלבד בתאוצה ל-100 קמ"ש.

הרכב ההיברידי הראשון של אודי בישראל // צילום: אודי

טווח הנסיעה החשמלי עומד ע כ-55 ק"מ כאשר הסוללות טעונות במלואן ומשך הזמן הנדרש לטעינה מלאה עומד על כשעתיים וחצי מעמדת טעינה. היבואנית תציע לכל רוכש עמדת טעינה ביתית כחלק ממחיר הרכב וללא תוספת תשלום.

תא הנוסעים מרשים ומאובזר בכל טוב // צילום: אודי

אודי Q7 ההיברידי מצויד למדי: מערכת מולטימדיה עם מסך בגודל 8.4 אינץ', מערכת שמע עם 19 רמקולים של בוז, מושבי עור חשמליים עם אוורור וחימום, חישוקי 21 אינץ', בקרת שיוט אדפטיבית, מערכת בלימה אוטונומית, מערכת לשמירה על נתיב הנסיעה ועוד. 

מחירו עומד על 539,900 שקלים בעוד עבור חבילת 'סופריור' באודי דורשים 109,900 שקלים נוספים ןבתמורה תקבלו גם עיסוי למושבים, תצוגה עילית של לוח המחוונים, חישוקי 21 אינץ', מערכת שמע מבית באנג אונד אולפסון (21 רמקולים) ועוד.

כששני המנועים משתפים פעולה מתקבלים 374 כ"ס // צילום: אודי

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר