ענקית השבבים הודיעה כי החלה בשלבים האחרונים לקראת רכישת מובילאיי ומיזוגה בתוך פעילות החברה. החברה תמשיך לפעול מישראל.
אינטל ומובילאיי הודיעו על השלמת עסקת הענק לרכישת מובילאיי. במסגרת העסקה אינטל תרכוש כ-84 אחוז ממניות מובילאי, ותאפשר לשאר בעלי מניות מיעוט של מובילאיי להעמיד את מניותיהם למכירה.
קבוצת הנהיגה האוטונומית של אינטל (ADG) תתמזג בפעילות של מובילאיי, שתמשיך לפעול מישראל. את מובילאיי יוסיף להוביל פרופ' אמנון שעשוע . זיו אבירם, שותף מייסד של מובילאיי, יפרוש מהחברה עם השלמת הרכש.
יחד החברות ימשיכו לפעול כדי להשתלב בתעשיית הרכב שצועדת בכיוון "אוטונומי", בין אם בשלב ביניים בו במכוניות משולבות מערכות בטיחות שונות וכמובן בשלב הבא בו יהיו לנו מכוניות אוטונומיות לחלוטין. אינטל מעריכה כי עד שנת 2030 היקף הפעילות בשוק זה ינוע סביב 70 מילארד דולר בשנה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
