ליל השימורים: מעדנים שאפשר להכין מדגים משומרים. העונה החמה מאופיינת בסתירה קולינרית היסטורית. עם בוא הקיץ הנטייה הטבעית והברורה מאליה היא להתענג על מנות דגים קיציות. על סביצ'ה דג רענן, דג טרי צלוי על גריל פחמים או אפילו פילה דג צלוי בתנור בליווי עגבניות. אלא שדווקא בחודשי הקיץ הים ממעט בתנובתו, חם להם לדגים והם נעלמים הרחק למעמקים, למקום קריר ונעים יותר.
בצרפת למדתי כי דגה טרייה נמדדת באיכות משובחת רק בחודשים הנגמרים באות ר', כלומר מחודש ספטמבר ועד פברואר. חקלאות ימית מפותחת מאפשרת לצרכנים להתגבר על המכשול, אך למען המקפידים ואלה המבקשים דגי ים טריים בלבד ואינם מסתפקים בדגי גידול, בישלתי ארוחה על טהרת שימורי הדגים.
שימורי טונה הם תושבי קבע במטבח הארצישראלי, נוסיף גם סרדינים ספרדיים לחגיגה וסלמון מעושן והרי לנו נגיעת דגים רב־עונתית וטעימה במיוחד.
בוקר ים סרדינים
(באדיבות שף איילת לטוביץ')
רשימת חומרים ל־2 מנות:
2 לחמניות או 2 פראנות
4 ביצים
מעט שמן זית
לתבשיל סרדינים:
1 קופסת שימורי סרדינים מסוננת משמן
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
2 כוסות עלי תרד טריים
2 שיני שום פרוסות
4 כפות שמן זית
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
חוצים את הלחמניות וקולים אותן.
מחממים שמן זית במחבת ומקפיצים יחדיו עגבניות, תרד ושום רק עד שמתבשלים קלות.
מסירים מהאש, מוסיפים פיסות סרדינים, מתבלים במלח ובפלפל.
בינתיים מטגנים את הביצים ל־4 ביצי עין נפרדות.
מסדרים את תבשיל הסרדינים על הלחמניות הקלויות, מניחים ביצת עין מעל, מתבלים את הביצה במלח ובפלפל ומגישים מייד.
קציצות טונה
רשימת חומרים לכ־20 יחידות:
3 קופסאות טונה בשמן מסוננות משמן
גרידה מ־1 לימון
1 כוס פירורי לחם
1 ביצה
1 כפית גדושה אריסה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים, מתבלים במלח ובפלפל לפי הצורך.
יוצרים קציצות ומטגנים במחבת בשמן חם משני הצדדים עד שמשחים.
מוציאים מהשמן, מספיגים שומן ומגישים בליווי פלח לימון.
מאפינס סלומון וגבינת שמנת
רשימת חומרים ל־12 יחידות:
1 קופסת סלמון מעושן ומשומר או 150 גרם סלמון מעושן קצוץ
2 כוסות קמח תופח
½ כוס קמח רגיל
קורט מלח
150 גרם גבינת שמנת מפולפלת
2 ביצים
1 כוס גדושה חלב
150 גרם חמאה מומסת
חופן עשבים קצוצים (עירית, בצל ירוק, שמיר)
אופן ההכנה:
מערבבים יחדיו את כל המרכיבים רק עד שנוצרת עיסה גבשושית אך אחידה.
ממלאים בתבנית שקעים משומנת או מרופדת עטרות נייר עד ¾ גובה.
אופים בתנור בחום של 80 מעלות במשך כ־15 דקות עד שמזהיב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
