מסעדת הדגים בעין גב
מסעדת הדגים הוותיקה בנמל עין גב מתחדשת. התפריט הוותיק התחלף ומביא עמו מנות עכשוויות ורעננות. המסעדה שוכנת על שפת הכנרת ומתהדרת באחת המרפסות היפות בארץ. הכנרת המרהיבה והמרגשת מרצדת באור השמש, מורדות טבריה ממול ונוף גלילי מסביב.
התפריט החדש של שף הילאל סבאח, שנבנה בהנחיית היועץ הקולינרי שף יענקל'ה שיין, מבוסס כולו על חומרי גלם טריים ואיכותיים, ביניהם דגים טריים הישר מהכנרת.
המסעדה מציעה במהלך ימי הפסח תפריט כשר ועונתי. בין המנות המוגשות:
קרפצ'יו חציל- חציל קלוי, יוגורט, צנונית, פלפל חריף, עגבנייה, בצל ירוק וגבינת פטה. (36 ₪)
סלט של ירוקים - עלי חסה, תמרים, עגבניות שרי, גבינת ריקוטה פרסקה וסילאן. (42 ₪)
צנצנת סרדינים - סרדינים כבושים מהכנרת בשמן, בצל כבוש בחומץ ועשבי תיבול. (35 ₪)
מרק ארטישוק ירושלמי (31 ₪), מושט מטוגן עם צ'יפס (89 ₪), פילה מושט עם מג'דרה ותבשיל אפונה (92 ₪), שווארמה מושט עם גרגירי חומוס (89 ₪), פיש & צ'יפס (79 ₪), פילה דניס עם ירקות בגריל (98 ₪), וכן מנת ילדים: נגיסי דג בציפוי.(49 ₪)


מימין: סלט של ירוקים, פילה דניס בגריל, מרק ארטישוק ירושלמי, מושט מטוגן עם צ'יפס // צילום: בועז לביא
עוד בנמל עין-גב, שלל פעילויות כגון: שירה בציבור למשפחות, מופעי מוזיקה, חבורות זמר, שייט דיג, שייט חופים, סיור רכבת בין שבילי הקיבוץ במהלכו מתגלים סיפורים על חיי הקיבוץ "הנגרייה של סבא יוסי"- סדנאות יצירה בעץ ועוד פעילות מגוונת לכל המשפחה לכבוד הפסח.
וכמובן כפר הנופש עין גב הממוקם על רצועת חוף נפלאה ומוריקה. גם כפר הנופש מתחדש ומתהדר בחדרי משפחה משודרגים ויפים עד מאוד, וכן בחדרים זוגיים מעוצבים בקווים נקיים ומודרניים ולהם מרפסות עץ לבנות ורומנטיות המשקיפות אל הכנרת. כפר הנופש מצטיין בשפע של טבע מקומי, במראה כפרי המתמזג בטבעיות עם הסביבה וכמובן בחוף של קסם על ים כנרת.
לפרטים נוספים והזמנות- מסעדת הדגים- עין גב- 04-6658136, www.eingev.co.il
דיקסי
22 שנה בעולם הקולינריה אינו עניין של מה בכך. בשנים האחרונות עם התפתחות השוק למימדים מרשימים, פתיחתן של עשרות מסעדות ומיצובה של תל אביב כיעד גסטרונומי בינלאומי מוביל, היותה של דיקסי בת 22 הוא הישג של ממש. 22 שנות פעילות ענפות מעניקות למסעדה תואר של מוסד ולא בכדי. מאז פתיחתה בסוף שנת 1993 סעדו בדיקסי למעלה מ-8 מיליון לקוחות. נצלו במטבחה 80 אלף המבורגרים, 30 אלף טון כנפיים ונמזגו 50 אלף ליטר בירה - והיד עוד נטויה.
דיקסי עובדת בפרך. המסעדה מלאה ושוקקת חיים. פתוחה סביב השעון ושומרת באדיקות על כמה מנות דגל קלאסיות תוך שילוב של טרנדים קולינריים לפי צו השעה.

כך לצד מנת הכנפיים הידועה (8 יחידות - 32₪ ; 12 יחידות - 45 ₪; 22 יחידות - 74₪), סלט קיסר קלאסי (44 ₪), כריך אנטריקוט (71 ₪), ביפבורגר איכותי וטרי - (200 גרם - 63₪; 250 גרם- 67 ₪) ועוף קייג'ון (72 ₪), שמככבים בתפריט כבר שנים רבות, מופיע לו סלט בריאות עשיר (45 ₪).

האווירה נותרה כשהייתה - אווירת סטייק האוס אמריקאי שמח ואפוף ריחות מפתים של צלייה וברביקיו. השירות לבבי,קשוב ועתיר ידע, ותשומת הלב לקהל הצעיר מעודדת בילוי משפחתי טעים ונעים.
ואם בבילוי משפחתי עסקינן, במהלך ימי החופש מסעדת דיקסי מעסיקה את הילדים. המסעדה מחלקת דפי צביעה ופעילות לכל ילד ומעמידה לרשותם שלוש עמדות פלייסטיישן הממתינות לסועדים הצעירים בלובי המסעדה, וכמובן מציעה ארוחות מגוונות ואיכותיות שילדים אוהבים.
בשעות הבוקר (08:00-12:00) ניתן להתפנק עם בוקר ילדים: ביצה אחת לבחירה, ירקות חתוכים, צ׳יפס, כוס מיץ או שוקו חם/קר, 2 לחמניות וגלידה אמריקאית. מחיר 26 ₪
ולאורך כל היום הילדים יכולים ליהנות מארוחה מושלמת שכוללת: מנה עיקרית - ביפבורגר (125 גרם)/ שניצל/ חזה עוף על הגריל/פסטה פנה ברוטב שמנת/עגבניות/רוזה, תוספות צד- צ׳יפס/ תפו״א אפוי/ אורז לבן/ ירקות חתוכים, שתיה – תפוזים/ענבים/ תפוחים/ לימונדה/שוקו קר/חם, ולקינוח - גלידה (40 ₪).
דיקסי גריל בר | רחוב יגאל אלון 120 פינת תוצרת הארץ 3, תל אביב | 03-6966123
אל על
בשורה טעימה לטסים לחו"ל. טרקלין המלך דוד מתיישר עם טרנדים עולמיים ומציע חוויה קולינרית ייחודית. עם פרוץ עונת תיירות האביב והקיץ הצטרפה אל חברת התעופה הלאומית, מחלקת הייעוץ הקולינארי של הקייטרינג המוערך "מזל טלה", אשר בנתה תוכן חדש בטרקלין הכולל תפריט חדש ומרענן, מאפיה פעילה במקום, אספרסו בר מקצועי, בר וויסקי אלגנטי ובר יין איכותי. כל זאת במטרה להעניק לנוסעי אל על חוויית אירוח מהנה ומהוקצעת.

בנוסף, בחרה אל על בסדרה של שיתופי פעולה עם מותגים מובילים אשר ישלימו את חוויית השהייה בטרקלין העסקים: הגשת יינות של יקב רמת הגולן כיקב מוביל וקפה גורמה מבית קפה ג'ו. כמו כן, לראשונה בישראל יוצב בקומת הגלריה – "The Glenlivet Lounge" טרקלין הסינגל מאלט וויסקי של טמפו אלכוהול ובטרקלין המחלקה הראשונה יוצב בר יין ממותג של יקב רמת הגולן.

גולת הכותרת של המהלך היא ללא ספק המאפייה הניצבת במרכז החלל ומדיפה ריחות אפייה מדהימים לכל עבר. המאפייה נפתחה בשיתוף הפעולה עם "בונז'ור" ובה נאפים סביב השעון מבחר לחמים טריים, לחמניות ופוקאצ'ות ריחניות עם תוספות מגוונות הנאפות במקום.
