חורף באדלינה
(צילום: יעל האן)
אל אדלינה הגלילית והיפה אנחנו נכנסים ביום חורף ישראלי, מבקשים להתחמם בחלל המזמין והנעים של המסעדה. מנגד מנצנצים אורותיו של הגליל המערבי הפרוס לרגלינו. סביבנו המולה חרישית של סועדים הממלאים את המסעדה בשאון פטפוטים ונקישות מזלג.
המפה הלבנה מתכסה בצלחות צבעוניות ומפתות, יש כאן קרם חציל קלוי עם קצח, ירקות קלויים וגבינה וסלק, סנט-מור ותפוחים, דג נא, קרפאצ'יו בקר ופרמז'ן, ארטישוק, איולי ושקדים, לחם עם מטבלים ועוד המון וטעים כל כך. את שלל הטאפאסים הנפלאים מומלץ להזמין כמנת פתיחה זוגית הנקראית "טיול טאפאס" (132 ₪) כך אפשר להתענג ולטעום ממגוון גדול של מנות קלילות.
(צילום: יעל האן)
ההתלבטות הקשה מגיעה עם תפריט העיקריות. יש בו הבטחה גדולה למנות קלאסיות עם נגיעה ים תיכונית ספרדית וזה מבלבל אותי. אני רוצה הכל. עכשיו. מיד.
• סינטה בגריל ברוטב ציר עוף, שמנת וטרגון עם תפו"א אפוי, 110 ₪.
• פילה בקר צלוי ברוטב יין אדום וציר בקר ובתוספת גראטן תפו"א, 140 ₪.
• כבד עוף מוקפץ בבצל ויין מארסלה עם פריקי, 78 ₪.
• פרגית במרינדת זעתר צלויה בגריל עם שרימפס ופירה תפו"א 86 ₪.
• פילה דג צלוי ברוטב לימונית עם פולנטה תירס ועשבי תיבול 98 ₪ .
• פריקי עם ירקות העונה, 56 ₪.
• סלמון בקראסט עשבי תיבול ושקדים עם פירה תפו"א 92 ₪.
• נתח קצבים ברוטב ציר בקר ויין אדום עם גראטן תפו"א 115 ₪.
• אורז בר אדום ושחור עם שמנת, פטריות וירקות אפויים 78 ₪.
• פפרדלה סלמון עם לבבות ארטישוק, ברוטב אלי-אוליו ופרמז'ן, 85 ₪.
אני לוקחת נשימה ומזמינה מתוך השפע הרב, ונהנית מאוד מדיוק ההכנה של מנות הבשר, שהוכנו ביד בוטחת היודעת את מלאכתה.
מן המתוקים נבחר טארט תפוחים עם גלידת מרציפן רכה ועדינה, שהיתה כה טובה אליי עד כי כמעט ושכחתי מהטארט עצמו (30 ₪) ומוס שוקולד מריר ופרלינה ולרונה (46 ₪), מפני שמוס שוקולד קטיפתי ומשובח עשוי שוקולד ולרונה, הוא בדיוק מה שביקשתי לי לסיום ארוחה קלאסית וטובה שכזו.
אדלינה – מסעדת שף גלילית, קיבוץ כברי, 04-9523707
******************************
תפריט חדש ב'רוטנברג'
תבשיל צוואר עגל, פלפלים קלויים, בצלים ודבלים (צילום: בן יוסטר)
יזהר סהר, השף והבעלים של מסעדת "רוטנברג" שבעמק המעיינות, משיק תפריט ראשון המבטא את המסע הקולינרי והאישי שעוברים הוא ובת זוגו, עד למושב הקבע שלהם ב'גשר' הישנה, מול נופיה עוצרי הנשימה של ממלכת ירדן.
התפריט החדש עושה שימוש, לראשונה, בחלקות החקלאיות הפרטיות של המסעדה בהן גינת תבלינים ובה ג'רג'ר, כוסברה לימונית, קורנית, פטרוזיליה, נענע ועשבי תבלין נוספים, בוסתן עצי פרי ובו גדלים בין השאר, רימונים, חרובים, זיתים ולימונים וגינת ירק ובה ירקות כמו כרובית, חציל ארוך, שעועית רחבה ועגבניות שרי. לצד התוצרת החקלאית הפרטית, נעשה גם שימוש יצירתי בתוצרת אזורית של מגדלים מקומיים כמו תמרים ואבוקדו ממטעי האזור, דבש מעין חרוד, גבינות ממחלבת 'ברקנית' ועוד.
קרעי פסטה, זיתים כבושים, שום קונפי, עגבניות צלויות, פטרוזיליה וריחן, שמן זית וגילופי תום עזים
(צילום: בן יוסטר)
התפריט החדש יוגש במסעדה החל מחודש דצמבר והוא מבטא לא רק את השימוש בתוצרת מקומית של חקלאי העמקים ובגידולים הפרטיים של המסעדה, אלא מציע פרשנות חדשה למנות שאפיינו את חבל הארץ הזה, הידוע בשמו ההיסטורי - 'גלעד'.מטרתו היא ללמוד את ההיסטוריה הקולינרית המקומית. במשך החודשים האחרונים, סקרו כתבים וספרים שנכתבו אודות חבל הארץ וניסו להתחקות אחרי חומרי הגלם, והמנות המסורתיות וטכניקות הבישול שאפיינו אותו לאורך מאות שנים.
בתפריט החדש מנות כמו:
• סלט ג'רג'יר עגבניות, לימון, בצל, שום, צנונית, פטרוזיליה ונענע, גרגרי חומוס, חרדל 32 ₪
• סלט סתיו אבוקדו, קולרבי, אשכולית אדומה, בצל ירוק, גבינת ז'ון ממחלבת ברקנית, חסה, גרעיני חמנייה 36 ₪
• קלמארי בשום ויין לבן, זיתים מהעץ, קרם פרש טרגון 38 ₪
• פריקה, יוגורט קשיו ועלים ירוקים .30₪
• סיכבאג' – תבשיל מסורתי עם בשר גדי, קישוא ממולא בכרישה, עגבניות צלויות, אגוזים ושקדים, ברוטב עגבניות על תבשיל חיטה וקינמון. 32/60
• תבשיל צוואר עגל, פלפלים קלויים, בצלים, דבלים, עשבי תיבול, ופיתה ביתית קלויה בזעתר 72 ₪ ועוד.
מהמבנה המבודד בו שוכנת "רוטנברג" נשקפים נופים יוצאי דופן של בקעת הירדן, עמק המעיינות וממלכת ירדן. למבנה, ולמבנים הנוספים הסובבים אותו, יש היסטוריה עשירה. בעבר, שימש המתחם כתחנת ביקורת של רכבת העמק, שעברה שם בראשית המאה ה-20 בדרכה מחיפה לדרעא שבסוריה ואל מדינה בערב הסעודית.
רוטנברג, חצר גשר הישנה (ליד קיבוץ גשר), 053-9443272
*********************************
קולקציית מעדנים וקינוחי תפוז ב -BUY THE WAY
מעדנים וקינוחים בכיכובו של תפוז השמוטי
רשת הבוטיק BUY THE WAY משתפת פעולה עם הפרדסן הותיק חיים צחורי ומשיקה קולקציית מעדנים וקינוחים בכיכובו של תפוז השמוטי. מדובר בזן מקומי של פרי הדר, שהיה נפוץ במשך שנים רבות וכמעט ונעלם מפרדסי ישראל, אבל עדיין גדל לתפארת בפרדסו של צחורי. ה'שמוטי' מצטיין בטעם מאוזן בין חמוץ למתוק, מיעוט גרעינים וקליפה עדינה ונוחה לקילוף. לאורך השנים, הוחלפו פרדסי ה-'שמוטי' שאפיינו את אזורנו בזנים חדשים, מהונדסים ועמידים, שיובאו מחו"ל.
פרדס תפוזי השמוטי של חיים צחורי
כחלק מפילוסופיית "מן השדה לצלחת" וקולינריה בת קיימא, פנתה עירית אברך, הבעלים של Buy The Way, לצחורי בכדי ליצור את הקולקציה החדשה של הרשת. לדברי אברך, מדובר בצעד נוסף לחיזוק הקשר של הרשת המקומית עם חקלאי השרון מתוך רצון לשמר את מסורת החקלאות האזורית ומתוך התנהלות קהילתית..
לכבוד הקולקציה המיוחדת והעונתית, אותה ניתן יהיה לרכוש בכל אחד מסניפי Buy The Way, שיתפו פעולה השף קונדיטור של הרשת דדיה פרוזניאקי עם הפרדסן, יצר שפע של קינוחים, מאפים ומעדנים שבכולם תמצאו תפוזים מזן 'שמוטי'.
בין השאר, תוכלו למצוא:
• קרנץ תפוז (44 ₪);
• בריוש תפוז (33 ₪);
• בחושה תפוז וג'ינגר (34 ₪);
• טארטלט אישי קרם תפוז (30 ₪);
• טארט גדול קרם תפוז (90 ₪);
• פנהקוטה פריחת התפוז (32 ₪)
• וגם: גלידת שוקולד תפוז/סורבה תפוז; ריבת תפוזים; קליפות תפוזים מסוכרות ; מרשמלו הדרים.
בנוסף למוצרי המעדניה והקונדיטוריה, בכל אחד משני הסניפים של הרשת תמצאו דוכן מעוצב וממותג בו ימכרו מארזי תפוזים מזן "השמוטי", אביזרים כמו מסחטות מיץ של פעם, נרות בניחוח הדרים, סכיני קילוף מיוחדים לתפוזים ואפילו מספר ספרים במהדורה מוגבלת של 'שביל קליפות התפוזים' מאת נחום גוטמן ועוד. את הקולקציה והתפוזים מהדוכן יהיה ניתן לרכוש החל מה-6 בינואר ועד סוף החורף.
BUY THE WAY
צומת רעננה, על כביש 4,רעננה
טלפון להזמנות: 097424600
כפר סבא, צומת רעננה כפר סבא צפון
טלפון להזמנות: 097446868
*****************************
עוד חדשות אוכל וגם המון מתכונים ופינוקים - עכשיו במדור האוכל!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו