צילום: טליה עובדיה // סלט בסגנון תאילנדי, טעים וקליל. סלט עוף ופומלה

סלט אסיאתי עם פומלה ועוף

פרי ההדר המשגע כבר כאן - וזה בדיוק הזמן להכין את הסלט מפוצץ הטעמים הזה

אני אוהבת את המטבח האסיאתי. הוא נגיש, טעים ותמיד מרגיש בריא (גם כשהוא לא) – אז איך אפשר לא לאהוב? כשאין לי יותר מדי זמן, או כשפשוט אין לי כוח להשקיע, תמיד אני פונה למטבח האסיאתי לתשובה, כי במינימום השקעה אפשר לקבל מקסימום תוצאה.

הסלט הזה יכול להיות פתרון מושלם למנה ראשונה, כי הוא מקרה קלאסי של מקסימום תמורת מינימום – סלט בסגנון תאילנדי, קליל, בריא והכי חשוב ט-ע-י-ם, ובפחות מרבע שעה עבודה – מה עוד אפשר לבקש? ואם תגישו אותו בקליפת הפומלית, אז בכלל תקבלו מנת רושם מדהימה שאף אחד לא יאמין כמה קל להכין אותה…

אז, מוכנים להתחיל? אלו הם (רוב) המרכיבים הדרושים ל4-5 סועדים (הרשימה המלא בסוף):

בקערה מערבבים פומלית אחת (או 1/2 פומלה) קלופה ומפולטת, 1 בצל סגול חתוך לרצועות, 1/2 כוס עלי כוסברה שלמים, 1/2 כוס עלי נענע שלמים, 1/2 כוס בוטנים מלוחים ופלפל צ'ילי אחד, נקי מגרעינים וחתוך לטבעות.

בקערה נפרדת מערבבים את חומרי הרוטב - 4 כפות רוטב סויה, 1 כף מלאה ממרח תמרהינדי, 1/2 כוס מים ו-1 כף מלאה סוכר חום.

יוצקים שמן קנולה למחבת (בערך 3-2 כפות) ומטגנים 300 ג' עוף טחון, עד שהוא נהיה פירורים פירורים, ומלבין מכל הצדדים.

מוסיפים את הרוטב ומערבבים עוד 2-1 דקות. מוסיפים 1 כפית מלאה קורנפלור, מדוללת במעט מים, ומערבבים עוד כחצי דקה.

מניחים להתקרר מעט ומוסיפים לסלט, יחד עם מיץ מליים אחד ומעט שמן שומשום.

מערבבים ומגישים.

בקיצור: סלט עוף ופומלית בסגנון תאילנדי

המצרכים ל-4-5:

300 ג' עוף טחון

1 פומלית קלופה (או 1/2 פומלה)

1 בצל סגול בינוני, חתוך לרצועות

1/2 כוס כוסברה (עלים שלמים, ללא גבעולים)

1/2 כוס נענע (עלים שלמים, ללא גבעולים)

1/2 כוס בוטנים מלוחים, ללא קליפה

1 פלפל צ'ילי, נקי מגרעינים, חתוך לטבעות

1 ליים סחוט

4 כפות רוטב סויה

1 כף מלאה ממרח תמרהינדי

1/2 כוס מים

1 כף מלאה סוכר חום

1 כפית קורנפלור, מדוללת במעט מים

שמן קנולה + שמן שומשום

אופן הכנה:

• בקערה מערבבים את הפומלית, הבצל, הכוסברה, הנענע, הבוטנים והצ'ילי.

• בקערה נפרדת מערבבים את חומרי הרוטב – הסויה, התמרהינדי, המים והסוכר.

• יוצקים שמן קנולה למחבת (בערך 3 כפות) ומטגנים את העוף, עד שהוא נהיה פירורים פירורים, ומלבין מכל הצדדים.

• מוסיפים את הרוטב ומערבבים כ-2-1 דקות.

• מוסיפים את הקורנפלור המדולל ומערבבים עוד כחצי דקה.

• מניחים להתקרר מעט ומוסיפים לסלט, יחד עם מיץ הליים ומעט שמן שומשום.

מערבבים ומגישים.

*טליה עובדיה, הכותבת ומי שצילמה את תמונות המתכון, היא קונדיטורית חובבת המנהלת את הבלוג EX COCINA *

עוד המון מתכונים ופינוקים - עכשיו במדור האוכל שלנו!טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...