ארבעת המינים - פרי עץ הדר, כפות תמרים, ענף עץ עָבות וערבי נחל - מסמלים ארבע קבוצות בעם ישראל: מהאתרוג שיש לו טעם ויש לו ריח - סמל למי שגם לומד תורה וגם עושה מעשים טובים, ועד לערבה שאין לה לא טעם ולא ריח - סמל למי שלא רק שאינו לומד, אלא שגם המעשים שלו לא משהו. הם יכולים לסמל גם את איברי הגוף: האתרוג את הלב, הלולב את עמוד השדרה, ההדס את העיניים והערבה את השפתיים. חוץ מזה, אפשר גם לעשות איתם משהו לשתות.
לכבוד חג הסוכות ושמחת תורה, פגשתי את שחף קורן, איש הקוקטיילים של חברת אקרמן, יבואנית וודקה גריי גוס, שאפשר להשיג בלא מעט ניחוחות אך ללא חומרי טעם, כדי להכין ולטעום כמה משקאות על בסיס ארבעת המינים. קוקטיילים שעשויים להפוך את הישיבה בסוכה ואת חגיגת ההקפות לשמחות הרבה יותר.
1. סילאן סאוור
פרי התמר, יש לו טעם ואין לו ריח. חלבון הביצה, יש לו ריח, אבל הוא גורם בעיקר למשקה להיות בעל מרקם קרמי ונעים. כדי לטשטש את הנוכחות של החלבון, מומלץ לקשט את הכוס בתמר שמחממים קצת על אש פתוחה כדי שיתקרמל. המרקם של המשקה עשיר ורך, הטעמים מזכירים שוקולד איכותי, והעקיצה החמצמצה בסיומת שווה את כל העבודה.
החומרים (למנה אחת):
• 4 תמרים
• 5 כפות (50 מ"ל) וודקה
• 1/2 3 כפות (35 מ"ל) מיץ לימון
• 1/2 2 כפות (25 מ"ל) סילאן
• 1/2 1 כפות (15 מ"ל) חלבון ביצה
• קרח לפי הצורך
כך תעשו:
כותשים את התמרים בשייקר, מוסיפים את שאר החומרים, פרט לקרח, ומנערים היטב. מוסיפים את הקרח ומנערים פעם נוספת. מוזגים לכוס נמוכה עם קרח ומקשטים בתמר מקורמל.
2. מרטיני הדס
במקום להשתמש בהדסים, שכזכור יש להם ריח אבל אין להם טעם, החליט קורן ליצור קוקטייל על בסיס גויאבה, שהיא, כך התברר, פרי ממשפחת ההדסים. אם גדלתם בבית עם עץ גויאבות בחצר או נהגתם לבלות את תקופת החגים עם בקבוק מיץ גויאבה על החוף בסיני, המשקה הזה יעלה בכם לא מעט זיכרונות חגיגיים.
החומרים (למנה אחת):
• 5 כפות (50 מ"ל) גריי גוס אגסים
• 5 כפות (50 מ"ל) מיץ גויאבה
• 1/2 1 כפות (15 מ"ל) סירופ אלדרברי
• 2 כפות (20 מ"ל) מיץ לימון
• זילוף מי ורדים
• קרח לפי הצורך
כך תעשו:
מוזגים את כל החומרים לשייקר עם קרח, מנערים היטב ומוזגים לכוס מרטיני.
3. סיפור ערבה
כדי להבין את הסיפור הזה ומה הקשר בין הערבה למתכון, צריך להיכנס לראש של מפתח המתכון. שחף בדק ומצא שהערבה היא מרכיב חשוב מאוד ברפואת הצמחים ומצא דמיון בינה לבין הכינין, שהוא האב הקדמון של מי הטוניק. הגירסה הזאת לג'ין טוניק מצאה חן בעיניי מאוד, בעיקר בגלל ריחות הרוזמרין, שהיו עזים כל כך והזכירו לי את ערבי הסתיו בחצר של סבי וסבתי בירושלים.
החומרים (למנה אחת):
• 7-6 עלי רוזמרין
• 5 כפות (50 מ"ל) וודקה תפוז
• מי טוניק לפי הצורך
• קרח לפי הצורך
כך תעשו:
כותשים את עלי הרוזמרין בתחתית הכוס, מוזגים את הוודקה, מוסיפים קרח, ממלאים את הכוס במי טוניק ומקשטים בגבעול רוזמרין.
4. אתרוג מאושר
המרכיב המרכזי במתכון הזה הוא הלימון, קרוב של האתרוג. במקרה הזה יש לו לא מעט טעם ולא מעט ריח. סירופ הווניל מוסיף את המתיקות הנעימה שלו ומרכך מעט את החמצמצות הבולטת.
החומרים (למנה אחת):
• 1/2 3 כפות (35 מ"ל) וודקה לימון
• 1/2 2 כפות (25 מ"ל) לימונצ'לו
• 1/2 2 כפות (25 מ"ל) מיץ לימון
• 1/2 1 כפות (15 מ"ל) סירופ וניל
• קרח לפי הצורך
כך תעשו:
מוזגים את כל החומרים לשייקר עם קרח, מנערים היטב, מסננים לכוס שמפניה ומקשטים בקליפת לימון.
המשקאות עורבבו, צולמו ונטעמו במסעדת פסטל שבמוזיאון תל אביב
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו