שוב אלימות כנגד חיילים חרדים. עשרות חרדים תקפו הערב חייל ברחוב גמזו בירושלים, עד שהחייל הצליח להימלט לאחד המבנים ברחוב והזעיק את המשטרה.
השוטרים שהגיעו למקום הצליחו לחלצו ללא פגע, תוך שהחרדים במקום מיידים אבנים אל עבר כוחות המשטרה במקום. פרשים שהגיעו למקום הצליחו לשים סוף להפרת הסדר במקום ולהחזיר את השקט לשכונה. ארבעה חרדים נעצרו במהלך העימותים.
שר הביטחון משה (בוגי) יעלון אמר הערב: "תקיפת החייל החרדי והשוטרים הערב בירושלים היא מעשה בזוי ונתעב שמחייב טיפול ביד קשה. אסור לנו לאפשר שביריונים אלימים יאיימו על שלומם של צעירים חרדים שבחרו להתגייס לצה"ל, ויש למצות איתם את הדין עם אפס סובלנות. אנו נמצאים בעיצומו של תהליך הדרגתי בו מספרם של צעירים חרדים המבקשים להתגייס לצה"ל הולך וגדל, ותופעות מהסוג הזה מטרתן לגרום למגמה הפוכה, דבר שנילחם בו בחורמה. אני קורא לראשי הציבור החרדי לגנות את האלימות ולפעול בכל תוקף לעקור תופעות מסוג זה מהשורש".
גם רבני הנח"ל החרדי גינו את המעשה ואמרו: הודעה בשם רבני הנח"ל החרדי: "ההתקפה של החייל החרדי במאה שערים היא בושה וכלימה. מדובר במעשה לא יהודי ולא חרדי - מעשה של חילול השם. עם כל הכאב שלנו כחרדים על צעדי הממשלה אסור לנו להוציא את כעסנו על החיילים החרדים, שהם בשר מבשרנו. העובדה כי אנו נמצאים בתשעת הימים שלפני תשעה באב, ימים בהם אנו מעלים את זכרון חורבן הבית, מעמידה את מעשה השנאה הזה באור מביש. הגיע הזמן שהציבור שלנו, הציבור החרדי, יוקיע את התוקפים מה שיתרום למניעת מעשים מבישים כאלה בעתיד".
יו"ר "יש עתיד" יאיר לפיד אמר הערב בתגובה: "ההסתה המתמשכת והתקיפות האלימות והפרועות נגד מתגייסים חרדים, כמו האירוע הקשה שאירע הערב בירושלים, ראויים לכל גינוי ומעוררים זעזוע עמוק".
ח"כ עמר בר-לב ממפלגת העבודה הוסיף: "לצערי מדובר בתהליך שהולך וגובר. היום צץ בשולי הכביש שהממשלה דוהרת בו עוד תמרור אזהרה, שמסמן את הדרך לעצירת מגמת העלייה בגיוס החרדים לצה"ל. בדיון שערכתי בנושא עם נציגי צה"ל והמשטרה בוועדת החוץ והביטחון, הבנו שהתופעה נרחבת וקשה וכי בידי צה"ל והמשטרה אין את הכלים המספקים להתמודד עמה.
"זוהי תופעה חברתית מסוכנת שמתפשטת ועלינו לעצור אותה על ידי החלטה על עידוד הגיוס באמצעות הגדלת האמצעים והמסלולים לחרדים ושילובם בחברה ולא באיומים, כפייה ודמגוגיה כפי שמנסה הממשלה לעשות זאת כעת. במקביל, אני קורא למשטרת ישראל וצה"ל לפעול בכל האמצעים וללוות את החיילים העושים מלאכת קודש במלוא מובן המילה ולהעמיד לדין את התוקפים שנעצרו הערב", הוסיף.
