ממש כמו במסעדה: מתכון פשוט לכנפיים ברוטב צ'ילי

בתנור או על מנגל - השף יניב טל, שמוביל את מסעדת "דנוור סטייק האוס" בירושלים, הסביר לנו איך מכינים את המנה הראשונה הממכרת שהוא מגיש במקום • לא תאמינו כמה זה קל

כנפיים ברוטב צ'ילי. צילום: לירון אלמוג

מתכון לכנפיים ברוטב צ'ילי של השף יניב טל (דנוור סטייק האוס)

רכיבים:

  • קילו כנפיים נקיות, חתוכות לשניים (פשוט בקשו מהקצב)
  • כוס רוטב צ'ילי מתוק או חריף
  • 1 גבעול בצל ירוק
  • 1/2 כף שומשום  
  • 1 כף תבלין עוף
  • 1/4 כוס שמן צמחי רגיל
יניב טל מכין את המנה, צילום: לירון אלמוג

אופן ההכנה: 

  1. שמים את כנפיים בקערה, מתבלים בתבלין עוף, מוסיפים מעט שמן ומערבבים. 
  2. בתנור: מחממים מראש ל-200 מעלות ושמים על מצב טורבו וצולים עד להשחמה מלאה ובישול מכל הצדדים. אפשר לצלות גם על מנגל באותו האופן. 
  3. מוציאים מהתנור או מהמנגל אל תוך מחבת או ווק על אש בינונית, מוזגים על הכנפיים חצי כוס צ'ילי מתוק ומערבבים. 
  4. כאשר הרוטב מכסה את הכנפיים בצורה אחידה, מוציאים לצלחת הגשה.
  5. מפזרים מעל שומשום ובצל ירוק. 

בתיאבון!

למתכונים נוספים של השף יניב טל ב"ישראל היום":

מתכון לדג מרוקאי מסורתי

מתכון למעורב ירושלמי

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר