מתכון למימונה: ספינג׳ עם גלידת ריקוטה ביתית של קרן ואיציק קדוש

לקראת החג שבפתח, השף קונדיטורים בעלי המוסד הירושלמי "קפה קדוש" משתפים באופן הכנת המאפה המסורתי

ספינג' של קרן ואיציק קדוש. צילום: שירן כהן שי

מתכון לספינג' עם גלידת ריקוטה ביתית

באדיבות השף קונדיטורים קרן ואיציק קדוש (קפה קדוש)

זמן הכנה: כשעה

רכיבים:

לבצק ספינג':

  • 500 גרם (כ-41/2 כוסות) קמח
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 50 גרם (4 כפות) סוכר
  • 20 גרם שמרים טריים
  • 10 גרם (2 כפיות) מלח
  • 25 גרם (2 כפות) שמן
  • 2 כפות ברנדי
  • 300-350 מ"ל (כוס ורבע-וחצי) מי ברז חמימים

לסירופ סוכר דבש:

  • 400 גרם (2 כוסות) סוכר
  • ½ ליטר (2 כוסות) מים
  • קליפת תפוז או לימון
  • 2 כפות דבש

לציפוי:

  • סוכר
  • ניצני ורדים מיובשים

לגלידה ריקוטה ללא מכונה:

  • 250 גרם ריקוטה פרסקה
  • 250 גרם שמנת מתוקה
  • 400 גרם חלב מרוכז
  • 1 כפית מחית וניל
  • 120 גרם מחית פיסטוק
  • 200 גרם פיסטוקים קצוצים
  • 100 גרם שוקולד לבן קצוץ
קרן ואיציק קדוש, צילום: שוקה כהן

אופן ההכנה:

מכינים את הגלידה:

  1. מקציפים שמנת מתוקה בקערת מיקסר עם וו בלון לקבלת קצפת יציבה.
  2. מוסיפים ריקוטה וחלב מרוכז וממשיכים להקציף עד לתערובת אחידה במרקם קרמי.
  3. מוסיפים וניל ומחית פיסטוק ומערבלים לתערובת אחידה.
  4. מוסיפים פיסטוקים קצוצים ושוקולד לבן ומערבבים.
  5. יוצקים את התערובת לכלי (עדיף מתכתי), עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים ללילה עד שהגלידה מתייצבת לגמרי.
  6. (אפשר לצקת ישירות לסיליקון חצי כדור או תבנית כדור שלם).
עם גלידת ריקוטה,

מכינים את הסירופ:

  1. מביאים לרתיחה את כל החומרים בסיר קטן.
  2. מבשלים כ-5 דקות או עד להסמכה ומקררים היטב.

מכינים סוכר ורדים:

  1. מפוררים את עלי הוורדים אל תוך הסוכר.
  2. יוצרים בעזרת 2 כפות קאנל (מעין תלולית מעוגלת) של קרם מסקרפונה ערמונים, מניחים על כל מאפה ומקשטים בערמונים מוכרים.

מכינים את בצק הספינג':

  1. מערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במשך 6 דקות או עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד להכפלת הנפח.
  3. לאחר ההתפחה מורידים את הנפח של הבצק, בעזרת ידיים רטובות ומכסים שוב. מניחים להתפחה שניה עד להכפלת הנפח.
  4. מחממים שמן בסיר לטיגון עמוק בחום של 170 מעלות.

מעצבים ומטגנים:

  1. מכינים קערה עם שמן לשימון הידיים. משמנים את הידיים וקורצים עיגול קטן מהבצק. מכניסים את האצבע במרכז ומושכים את הבצק ליצירת גומה.
  2. מכניסים את הבצק לשמן ומטגנים משני הצדדים להשחמה יפה.
  3. מניחים במסננת עם נייר סופג וממתינים כ-2 דקות.

מגישים:

  1. טובלים את הספינג' בסירופ הדבש, מפזרים מעט סוכר ורדים ומניחים בצלחת הגשה.
  2. בעזרת כף גלידה יוצרים כדור יפה מהגלידה ומניחים במרכז.
  3. מפזרים מעל פיסטוקים ועלי ורדים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר