הקינוח לליל הסדר: מתכון לטארט לימון מהשף קונדיטורית של "ג'ורג' וג'ון"

תצטיידו במשקל ובמדחום - שלי בר-ניב הסבירה לנו איך להכין את הקלתית, הקרם והמרנג צעד אחר צעד • כדי שיהיה פרווה היא הוסיפה טוויסט מרענן • ספוילר: שמן זית • עכשיו תכינו את בלוטות הטעם להפתעות טעימות

הקינוח שלכם לליל הסדר. צילום: איתיאל ציון

כשפנינו לשלי בר-ניב, השף קונדיטורית המוערכת של אחת המסעדות הנחשבות לטובות בארץ אם לא לטובה ביותר - "ג'ורג' וג'ון", וביקשנו מתכון לקינוח פרווה מושלם לליל הסדר, היא הגתה מיד את הקינוח הזה: טארט לימון עם טוויסט של שמן זית.

"זה קינוח קליל, כיפי ומרענן, שאני ממש אוהבת", היא אומרת ומסבירה: "חשבתי איך להפוך את הסיומת לארוחה הכבדה והארוכה, לכזאת שתתאים לשולחן החג. עם קצת שינויים קטנים שעשיתי, הקינוח הזה מושלם גם לפסח!", (וגם סתם ככה בשגרה, אם בא לכם להתפנק ולפנק, כן?).

השף קונדיטורית שלי בר-ניב, צילום: איתיאל ציון

מתכון לטארט לימון עם טוויסט של שמנ"ז

רכיבים:

לבצק הפריך

  • 300 גרם קמח ללא גלוטן (תמי/קונדיטור)
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 40 גרם אבקת שקדים
  • קורט מלח
  • 140 מ"ל שמן זית
  • 1 יח' ביצה
  • 25 מ"ל מים

אופן ההכנה:

  1. את כל היבשים מכניסים לקערת מיקסר ומפעילים על מהירות נמוכה.
  2. מוסיפים את השמן זית בזילוף תוך כדי ערבוב.
  3. ברגע שכל השמן זית נטמע, מוסיפים את הביצה והמים, וממשיכים לערבב עד לאחידות.
  4. נחלק את הבצק לשניים. כל חלק נרדד בין שני ניירות אפייה עד לגובה של בין 2-3 מ״מ ונכניס להקפאה.
  5. נכין תבנית של פאי, ונהפוך אותה. (מכיוון שמדובר בבצק קצת "טריקי" משום שהוא נעשה על בסיס שמן זית ולא חמאה, אי אפשר לסדר אותו בתוך התבנית כמו בצק רגיל, אלא מחוצה לה. בזמן האפייה הבצק מתקפל על התבנית ונוצרת הצורה הרצויה). 
  6. נרסס על צד זה של התבנית ספרי שמן.
  7. נחמם תנור מראש לטמפרטורה של 160 מעלות.
  8. את הבצק נחתוך כך שיהיה גדול מתבנית הפאי ב- 1 ס"מ. נניח אותו מעל תבנית הפאי ההפוכה ונכניס לאפייה במשך 10-15 דקות, עד שהבצק מוכן.
    נוציא, נחלץ מעל התבנית, ונניח לו להתקרר.
עם בצק פריך משגע, צילום: איתיאל ציון

קרם לימון שמן זית

  • 300 מ"ל מיץ לימון
  • 100 מ"ל מים
  • 1 יח' למון גראס (או זסט מלימון - רצועות הקליפה)
  • 180 גרם סוכר
  • 40 גרם קורנפלור
  • 460 גרם ביצים
  • 50 גרם חמאת קקאו
  • 50 גרם שמן זית טעים!

אופן ההכנה:

  1. נשים מיץ לימון, מים ולמון גראס חתוך גס בתוך קלחת ונביא לרתיחה.
  2. בקערה נפרדת נטרוף יחד ביצים, סוכר וקורנפלור.
  3. כשהנוזל הגיע לרתיחה נזלף בזהירות לתוך תערובת הביצים ונטרוף תוך כדי.
  4. נעביר את כל המסה חזרה לתוך הקלחת ונמשיך לבשל ולטרוף עד להסמכה.
  5. נוסיף את חמאת הקקאו ונטרוף היטב עד שיטמע.
  6. נזלף פנימה באיטיות את השמן זית ונטרוף היטב עד שיטמע.
  7. את הקרם נעביר לקופסה, ונכסה בניילון נצמד צמוד לקרם להתקררות מלאה במקרר.

ברגע שיש לנו תחתית מוכנה וקרם מוכן, נזלף את הקרם לתוך הטארט ונתחיל בהכנה של המרנג!

בסוף נצרוב עם ברנר, צילום: איתיאל ציון

מרנג איטלקי

  • 300 גרם סוכר
  • 60 גרם מים
  • 150 גרם חלבון

אופן ההכנה:

  1. נשים סוכר ומים בתוך קלחת על אש בינונית ונבשל עד ל-118 מעלות.
  2. בנתיים נכניס את החלבון לקערת מיקסר עם וו הקצפה.
  3. כשהסוכר מתקרב למעלות, נפעיל את המיקסר על מהירות גבוהה.
  4. כשהסוכר הגיע ל-118 מעלות - נזלף אותו בזהירות לתוך המיקסר תוך כדי הקצפה. נקציף הכל יחד במהירות גבוהה עד שקערת המיקסר מתחילה להתקרר. 

נזלף את המרנג מעל קרם הלימון, ונשרוף עם ברנר.

חג שמח!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר