פרופסור ברבש ויתר על המינוי לתפקיד פרויקטור הקורונה

המרוץ לתפקיד נפתח בשנית • ברבש, שנחשב למועמד המועדף על נתניהו, פרש לאחר שלא קיבל את הסמכויות שביקש • "אמשיך לתת כתף ולסייע במאמץ הלאומי" • שר הבריאות אדלשטיין הסתייג מהרפורמה בסמכויות שדרש ברבש, מחשש שהמהלך ירוקן מתוכן את תפקידו

צילום: יהושע יוסף - ארכיון // ברבש הודיע "מוותר על המינוי"

אחד המועמדים המובילים לתפקיד הפויקטור של ניהול משבר הקורונה, הפרופסור גבי ברבש הודיע אמש (רביעי) כי הוא מוותר על המינוי. במכתב שהעביר לגורמים הרלוונטיים כתב כי "זמן הינו מרכיב קריטי בניהול המערכה".

עוד הוסיף ברבש כי "נגיף הקורונה מציב את מדינת ישראל בפני אחד האתגרים המורכבים בתולדותיה. עוד מראשית האירועים סברתי שבאירוע עם כל כך הרבה משתנים , שבו עדיין רב הנסתר על הגלוי, ישנה חשיבות עליונה בריכוז כלל הכוחות תחת מעטפת ניהולית אחת שתמקד את המאמץ הלאומי הנדרש להתמודדות בסדר גודל שכזה.

"עבורי, התגייסות אישית לנושא הייתה עניין מובן מאליו, ומשהגיעה לפתחי הצעה לבחון את הדרך הנכונה להשתלב באופן רשמי במאמץ הזה, האמנתי שיש לדון בה בכובד ראש.כל מי שעוסק בתחום הרפואה הציבורית יודע שזמן הינו מרכיב קריטי בניהול מערכה מסוג זה.

"בימים האחרונים דנתי עם ראש הממשלה, שר הבריאות ואחרים, בדרכים בהם נכון לנהל את המאמץ הלאומי הזה  ומרגע שנראה שאיננו מתכנסים לכדי החלטה- אני סבור שיש לפנות את הדרך למקבלי ההחלטות להמשיך ולדון בנושאים הדחופים שעומדים על הפרק, ולא בנושאים פרסונליים. אני מבקש להודות לראש הממשלה ולשר הבריאות על עצם פנייתם אלי.

"הצלחתה של מדינת ישראל במערכה מול נגיף הקורונה תלויה באמת בכל אחת ואחד מאיתנו. אני אמשיך לתת כתף ולסייע במאמץ הלאומי החשוב הזה בדרכים שונות, כשם שעשיתי מאז שהתפרץ הנגיף", סיכם ברבש.

ברבש, כמו המועמד הקודם האלוף במיל' רוני נומה, דרש סמכויות נרחבות לניהול המערכת שבלעדיהן לא יוכל לדעתו לבצע את הצעדים הנחוצים. אולם שר הבריאות יולי אדלשטיין, שהאחריות מוטלת עליו, סבור שגם הסמכויות העיקריות צריכות להישאר בידיו. 

אדלשטיין שאף לאתר ממונה וסבור שהדבר יסייע למאמצים להתמודד עם המגיפה. עם זאת, הוא הדגיש כי מינוי פרויקטור אינו פתרון קסם. השר הוסיף גם כי ישנם מועמדים נוספים לתפקיד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר