"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ביהמ"ש הכריע: נאשם במכירת סם לשוטר יורשה לצאת למילואים

לפני עשרה חודשים נעצר צעיר כבן 27, לאחר שמכר בשני מקרים שונים סם מסוג מריחואנה במשקל כולל של כחמישה גרם לסוכן משטרתי

,עודכן
צילום אילוסטרציה: GettyImages

מחלקת התביעות של המשטרה לא הסכימה שנאשם, קצין במילואים שבימים אלה מתנהל משפטו באשמת מכירת סם מסוג מריחואנה לשוטר, ייצא לתרגיל מילואים מחמת מסוכנות. אלא שבית המשפט לא קיבל עמדה זו, ואישר לו לצאת למילואים.

לפני עשרה חודשים נעצר צעיר כבן 27, לאחר שמכר בשני מקרים שונים סם מסוג מריחואנה במשקל כולל של כחמישה גרם לסוכן משטרתי. בעקבות המקרה הוגשו נגד הצעיר, קצין במילואים, כתב אישום ובקשה לעצור אותו עד תום ההליכים. בית המשפט שחרר את הצעיר לביתו ואסר עליו לצאת מביתו בין 22:00 ל־06:00.

לפני כמה חודשים זומן הקצין לתרגיל צה"לי, ולאחר שהגיש בקשה לבית המשפט הותר לו לצאת למילואים. בשבוע שעבר, לאחר שהקצין קיבל צו גיוס נוסף לתרגיל צה"לי, פנה פרקליטו עו"ד גיל דביר למחלקת התביעות של המשטרה, אבל הופתע מתגובתם שלפיה "יציאה למילואים אינה יכולה לאיין את המסוכנות מהנאשם".

בעקבות כך עו"ד דביר הגיש בקשה דחופה לבית המשפט, שבה טען כי מרשו משוחרר כבר שבעה חודשים בלי שום הפרה, ויתרה מכך - לפני כמה חודשים הותר לו לצאת למילואים. השופט זיו אריאלי ביקש ממחלקת התביעות להסביר את הפער בין עמדתה בבקשה הנוכחית לבין הסכמתה לבקשה זהה שהוגשה במאי השנה. לאחר שהתביעה לא הגיבה, כתב השופט בהחלטתו: "משלא ניתן כל הסבר לפער בין הסכמתה דאז להתנגדותה כעת, אני נעתר לבקשה".

עו"ד דביר מסר כי "מדובר בקצין מילואים ערכי, ללא עבר פלילי, אשר עבר עבירה שבעתיד הלא רחוק כנראה שכבר לא יועמדו לדין בגינה. מצער שהתביעה ניסתה למנוע מקצין צה"ל לתרום למדינה ולצאת למילואים. כפי שהערכנו, בית המשפט דחה את עמדת התביעה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר