"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

היועמ"ש יבחן את פסילת "גדר חיה"

האגודה לזכויות האזרח פנתה למשנה ליועמ"ש: "פסילת הספר מונעת משיקולים אנטי־חינוכיים"

,עודכן
הספר "גדר חיה" // הספר "גדר חיה"

היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין בוחן באמצעות אנשי משרד המשפטים את ההחלטה לפסול את הספר "גדר חיה" של דורית רביניאן מתוכנית הלימודים לבגרות מורחבת בספרות.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בעקבות ההחלטה פנתה האגודה לזכויות האזרח למשנה ליועמ"ש (ייעוץ), עו"ד דינה זילבר, ולמ"מ יו"ר המועצה הפדגוגית במשרד החינוך, דליה פניג, בדרישה לבטל את ההחלטה.

בפנייה טענה עו"ד טל חסין מהאגודה לזכויות האזרח כי פסילת הספר מונעת משיקולים בלתי ענייניים ואנטי חינוכיים. עו"ד חסין התייחסה לאיסור על הכללת הספר בשל החשש שיעודד יחסים רומנטיים בין צעירים יהודים וערבים ויוביל להתבוללות: "לשיקולים אלה, המונחים על ידי תפיסת עולם מסוימת מאוד, ולפיה אהבה, מין וחיים משותפים בין ערבים ויהודים הם פסולים, אין כל קשר לשיקולים מקצועיים וחינוכיים שעומדים בבסיס הבחירה בתוכנית הלימודים בספרות".

המכתב נחתם בכך שפסילת "גדר חיה" שולחת מסר מצנן, מאיים אפילו, כלפי מורים ויוצרים: "לראשונים - שלא יעזו לעסוק בנושאים קונפליקטואליים בכיתות, ולאחרונים - שלא לעסוק בנושאים שנויים במחלוקת ביצירתם אם ברצונם להיכנס לקאנון האמנותי של משרד החינוך. בכך יש פגיעה קשה בחופש הביטוי האמנותי. ואחרי הכל, ספרה של רביניאן הוא רומן, יצירה ספרותית, ייצוג של החיים ולא החיים עצמם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר