"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שופטי העליון הנבחרים: מני מזוז וענת ברון

הוועדה לבחירת שופטים בראשות השרה לבני, בחרה את היועמ"ש לשעבר מני מזוז ושופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב ענת ברון לכהן בבית המשפט העליון

,עודכן

הוועדה למינוי שופטים הודיעה היום על בחירת השופטים החדשים בבית המשפט העליון:מני מזוז,יועץ המשפטי לממשלה לשעבר, וענת מרוןשופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב.

בני פלבן, ערוץ הכנסת

בנוסף בהתאם לעיקרון הסניוריטי, בחרו חברי הועדה את המשנה לנשיא בית המשפט העליון, השופטת מרים נאור, לכהן כנשיאה עם פרישתו של גרוניס, בינואר 2015. כמו כן נבחר שופט בית המשפט העליון, אליקים רובינשטיין לכהונת המשנה לנשיאת בית המשפט העליון. רובינשטיין היה המועמד היחיד לתפקיד.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

מני מזוז וענת ברון נבחרו פה אחד ע"י הועדה לבחירת שופטים, זאת במקומם של השופטת עדנה ארבל, אשר פרשה לגמלאות בחודש יוני האחרון ונשיא בית המשפט העליון, אשר גרוניס, הפורש מתפקידו בחודש ינואר 2015.

חברי הוועדה לבחירת שופטים, התכנסו אתמול אחר-הצהריים בירושלים, בלשכת יו"ר הועדה, שרת המשפטים, ציפי לבני. מלבד לבני מכהנים בוועדה נשיא בית המשפט העליון, אשר גרוניס, שופטי בית המשפט העליון אסתר חיות ואליקים רובינשטיין, השר גלעד ארדן, ח"כ יצחק כהן (ש"ס), יו"ר האופוזיציה יצחק (בוז'י) הרצוג ונציגי לשכת עורכי הדין – רחל בן-ארי וחאלד זועבי.

בתחילה הובילה שרת המשפטים, שתמכה כמו יתר חברי הועדה במועמדותו של מזוז, הצבעה על בחירתה בנוסף של שופטת בית המשפט המחוזי בירושלים, נאוה בן-אור, אשר כיהנה בעבר כמשנה לפרקליטת המדינה לעניינים פליליים, ואשר בה תמכה מלכתחילה. אולם לאחר שהתברר כי לבן-אור אין את הרוב הדרוש לבחירתה, שבעה מתוך תשעת חברי הועדה, הובילה לבני את בחירתה של שופטת בית המשפט המחוזי בתל-אביב, ענת ברון, שבה תמכו מלכתחילה שופטי בית המשפט העליון.

כזכור שופטת בית המשפט העליון, אסתר חיות, החברה בוועדה לבחירת שופטים, פסלה את עצמה מלהשתתף בדיונים שיבחנו את מועמדותה לבית המשפט העליון, של חברתה הקרובה, שופטת בית המשפט המחוזי בתל-אביב, ענת ברון. מיד לאחר בחירתם, בירכו נשיא בית המשפט העליון ושרת המשפטים את שני השופטים החדשים.

שרת המשפטים אמרה לאחר הבחירה בשופטים החדשים: "מדובר בשני מינויים המוסיפים בטון ליסודות הערכיים עליהם בנוי ופועל בית-המשפט העליון בתפקידיו כמגן הדמוקרטיה והפרט. נבחרו לא רק שופטים טובים, אלא גם בני אדם טובים: שניהם משפטנים מצוינים, מנוסים ומקצועיים, אך גם צנועים. אני גאה בבחירה, ומאחלת לשניהם הצלחה ושנה טובה."

עו"ד מני מזוז, בן 59, פרש מכהונתו כיועץ המשפטי לממשלה בינואר 2010 לאחר שש שנים סוערות בתפקיד, במהלכן ניהל קרב כנגד השחיתות הציבורית, ולקח לעצמו פסק זמן כדי להתאוורר ולחשוב.

בראיון פרידה לביטאון לשכת עורכי הדין אמר כי בתקופת כהונתו בת שש השנים, טיפלה מערכת אכיפת החוק ביעילות גדולה יותר בשחיתות הציבורית: "היו יותר חקירות, יותר כתבי אישום, יותר הרשעות מכל תקופה בעבר. המאבק האינטנסיבי והנחוש הוביל גם למציאות של הרתעה ממשית במסדרונות השלטון". כזכור במהלך כהונתו הועמדו לדין ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט ונשיא המדינה לשעבר, משה קצב.

"השנה שחלפה היתה באופן מפתיע רבת תהפוכות כלכליות"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר