"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מבנים חדשים בביה"ח שיבא נבנו ללא היתרים

כך התברר בדיון במועצת עיריית ר"ג • "אי גביית ארנונה הובילה לאובדן מיליוני ש'" • חבר המועצה כרמל שאמה: "התנהגות של פורעי חוק" • שיבא: יש תיק רישוי מסודר

,עודכן
מבנה שהתגלתה בו חריגה צילום: קוקו // מבנה שהתגלתה בו חריגה

מיליוני שקלים שהיו יכולים להגיע לציבור ומבנים שאינם מפוקחים ומאושרים - זה חומר הנפץ שאיתו מתעסקים בימים האחרונים בעיריית רמת גן ובבית החולים שיבא בתל השומר.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

לאחרונה עסקו בבית החולים בפרשות שונות הקשורות לשטח שברשותם וגילו כי מספר גדול של מבנים שהוקמו בשנים האחרונות לא קיבלו את האישורים הנחוצים והוקמו ללא פיקוח מתאים, וכפועל יוצא מכך נמנעים גם תשלומים של מיליוני שקלים המיועדים לארנונה. לטענת גורמים בעירייה, מדובר בלא פחות מ־15 מבנים, שבהם הוספו קומות, הורחבו מחלקות ונבנו מעטפות ושלדים נוספים של בניין שבהם רק הוגשו בקשות לאישורים אך אלה טרם אושרו. יתרה מזו, למרבית הבקשות פג התוקף. בדיונים האחרונים שנערכו בעניין נשמעו בכירי העירייה מוטרדים במיוחד, חלקם הביעו דאגה כי הסיפור ידלוף לתקשורת וחלקם טענו שמדובר ב"פצצה שעלולה לעשות רעש גדול".

גורם המעורה בפרטים אמר כי על פניו, מדובר בכשל בטיחותי, שכן האישורים מגופים חשובים מתקבל באופן רטרואקטיבי. על פי הערכות, מדובר באובדן של 20-15 מיליון שקלים.

חבר המועצה כרמל שאמה הכהן אמר ל"ישראל היום" כי "בין עיריית רמת גן לבית החולים תל השומר התפתחה מערכת יחסים פסולה של עצימת עיניים ושל שמור עלי ואתן לך. בניית עשרות מבנים בלתי חוקיים ללא רישוי ופיקוח מתאים מתאימה לפורעי חוק, ולא לספינת הדגל של הרפואה הציבורית במדינת ישראל. בישיבת המועצה הקרובה אעלה להצבעה החלטה לתבוע את הכספים שנגזלו מקופת העיר שנים אחורה עד לגבול תקופת ההתיישנות".

מתל השומר נמסר בתגובה כי "לעיריית רמת גן קיים תיק רישוי מסודר לכל בניין ולכל מבנה בשיבא. הליכי האישור לכמה בניינים לא הושלמו. שיבא משלם ארנונה מלאה לכלל המבנים הקיימים בלי קשר להליכי אישור כלשהם. ראש העיר החדש הינחה את מנכ"ל העירייה לפתור את הבעיה ההיסטורית ולמצוא פתרונות לכלל הנושאים המשותפים לשיבא ולעירייה, בסיוע כל הגורמים הרלוונטיים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר