בשיתוף אבן קיסר
לתכנן את המטבח נכון – וליהנות ממנו לאורך זמן
כמו הלב הפועם של כל בית ודירה, המטבח הוא המרכז החשוב והחיוני של חיי היום יום שלנו במרחב הביתי. אנחנו מבלים זמן רב במטבח, בהכנה של אוכל ובזמן משפחתי, ועלינו לוודא שהוא משמש אותנו בצורה הטובה ביותר בזמן הזה ולאורך תקופה ארוכה. בשביל להשיג את המטרה הזאת, צריך לתכנן את המטבח בצורה נכונה, ולא מספיק להיכנס לקטלוג של מטבחים מעוצבים ולבחור באפשרות האטרקטיבית ביותר. צריך להבין מה העקרונות ואיך נכון לתכנן מטבח, ולא פחות חשוב מכך – איך לא נכון לתכנן אותו, ומה הן הטעויות מהן צריך לדעת להתחמק.
טעות ראשונה – מרחב אחסון קטן מדי
המטבח הוא חדר שהפרקטיקה בו צריכה להגיע מעל הכול, והפרקטיקה הזאת קשורה לא רק למרחבי העבודה והבישול של המטבח. בראש ובראשונה, מטבחים הופכים להיות לא נוחים משום שאין בהם מספיק מרחב אחסון. כשאתם מתכננים את המטבח, עליכם לתכנן ביתר את שטח האחסון שלכם – גם אחסון מזון במזווה, מקרר ופריזר, וגם אחסון של סטים של כלים וחפצי מטבח שונים. פתרונות כמו אי למטבח, שמספקים משטח עבודה שמתחתיו אפשר גם לשלב שטח אחסון נוסף, הם בהחלט כאלה שכדאי לשקול במידה ויש מקום עבורם. במטבחים קטנים יותר, צריך לחשוב כיצד לנצל את המרחב בצורה הנכונה ביותר, באחסון לגובה או באמצעות ארונות עמוקים.
טעות שנייה – מיקום לא נכון של תנור וכיריים
המיקום של המכשירים העיקריים באמצעותם נבשל ונאפה אוכל הוא חיוני מאוד, גם בשביל שגרת העבודה שלנו במטבח ולא פחות מכך עבור שגרת הניקיון שלנו. אחת הטעויות השכיחות ביותר היא מיקום של התנור/כיריים (שמגיעים לעתים קרובות יחד) מתחת לארונות אחסון או מתחת לחלון. זהו מיקום שמייצר לכלוך רב מאוד במטבח – השומנים מהכיריים יידבקו לתחתית הארון או יתפזרו ברחבי המטבח כתוצאה ממשבי רוח המגיעים מהחלון. עוד טעות היא "סגירה" של התנור או הטוסטר אובן על ידי ארונות, שמתחממים ונפגעים בגלל החום שנפלט ממנו. בקיצור, חשוב למקום את התנור והכיריים במיקומי עבודה נוחים ונגישים, אך גם כאלה שלא נתחמים על ידי ארונות וחלונות.
טעות שלישית – לקנות בזול ולשלם ביוקר
המטבח הוא ממלכה של פרטים קטנים. למרות שהמרכיבים הגדולים בו הם הבולטים והמורגשים ביותר, בסופו של דבר השימוש במטבח כולו יכול להיפגע או להשתפר משמעותית בזכות מרכיבים כמו ידיות וצירים של מגירות, מיקום של מדף או עמדה להשחזת סכינים. לכן, אנחנו מציעים להשקיע בדברים הקטנים ולא לחסוך בהם. במקרים רבים, השקעה פחותה במוצרי פרזול כמו ידיות או צירים וחשיבה לא נכונה על המרכיבים השימושיים במטבח שלנו, יכולות לגרום לירידה משמעותית באיכות השימוש במטבח תוך שנה-שנתיים מהמעבר לדירה חדשה. כשאתם מתכננים את המטבח שלכם, נסו לחשוב על הפרטים הקטנים ולתכנן אותם בצורה נכונה, וכך תיהנו מהמטבח ומהבית לאורך זמן רב יותר.
כשאתם מתכננים את המטבח בצורה נכונה, ומשקיעים במרכיבים האיכותיים שישמשו אתכם היטב לאורך זמן, אתם משקיעים באיכות החיים שלכם בבית ובהנאה שלכם ממנו. עכשיו, כשאתם מכירים את הטעויות הנפוצות בתכנון המטבח, אתם יודעים טוב יותר מה לא לעשות.
בשיתוף אבן קיסר