X

לשיר ביחד לא רק מביך פחות - זה ממש טוב לבריאות שלכם

ליל הסדר מתקרב, ואנחנו רוצים לתת לכם סיבה לחסוך מהילד הצעיר במשפחה את המבוכה של שירת "מה נשתנה" לבד, לטובת שירה משפחתית משותפת (ואם לא זה – לפחות לכו עם המשפחה או החברים ל"קולולם"!)

מפעיל כמעט את כל מנגנוני התגמול בגוף. "קולולם". צילום: טלי רז

כל מי שהיה בהופעה חיה של מוזיקאי כלשהו יודע שעם כל הכבוד לקול של ביונסה, לכריזמה של נועה קירל או לנגינה של יאני, הרגע הכי עוצמתי בכל הופעה הוא כשהאמן משתתק והקהל שר כולו יחד. ביקשנו מקלוד לספר לנו קצת על מה שהמדע יודע על האפקט הזה של שירה בציבור, החל מ"קולולם" ועד לשירת "מה נשתנה" כל המשפחה יחד במקום ילד אחד "סולו".

הנוירוכימיה של ההרמוניה

מחקרים הראו באופן עקבי כי שירה קבוצתית מעוררת השפעות פיזיולוגיות ופסיכולוגיות עוצמתיות; כאשר אנו שרים יחד, גופנו משחרר אוקסיטוצין, הידוע גם כ"הורמון הקשר", אשר מחזק קשרים חברתיים ומייצר תחושות של אמון ועונג. במקביל, רמות הקורטיזול יורדות, מה שמפחית מתח ומשפיע לחיוב על מערכת החיסון. שירה בציבור גם מגרה שחרור אנדורפינים, שיוצר שיכוך כאבים טבעי ומעלה את מצב הרוח. קוקטייל ביוכימי זה מסביר מדוע לשיר יחד מרגיש כל כך טוב ויוצר קשרים קהילתיים כה חזקים.

עבור מבוגרים אבוריג'ינים ומאיי מיצרי טורס שהשתתפו בתוכנית שירה בציבור במשך שנה, היתרונות היו ברורים: הפחתת דיכאון, חוסן מוגבר, וקשרים חברתיים חזקים יותר. תוצאות אלו מדגישות עד כמה שירה משותפת יכולה להיות עוצמתית לבריאות הנפש ובניית קהילה.

מדוע שירה משותפת חשובה

בעידן של בידוד דיגיטלי הולך וגובר, הפעולה הפשוטה של שירה משותפת יוצרת חיבור אנושי אותנטי. הגמול הנוירוכימי, בשילוב עם הפגיעות המשותפת של הרמת קולותינו יחדיו, יוצרים קשרים שחורגים מאינטראקציות חברתיות רגילות.

בין אם בעתות טרגדיה לאומית, חגיגות, או סתם ערב רגיל במועדון, המשיכה של בני אדם לשיר ביחד ממשיך להזכיר לנו שאנחנו לא לבד, אלא חלק ממשהו גדול מאיתנו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר