מטוס אל על | צילום: יוסי זליגר

בעקבות ביטולי טיסות: ארה״ב דרשה מאל על לשלם מאות מיליוני שקלים

משרד התחבורה בארה״ב הודיע כי שש חברות תעופה התבקשו לשלם יותר מ-600 מיליון דולרים • חברה התעופה הישראלית נדרשה לשלם 62 מיליון מותכם • אל על: "העיכוב בתשלום ללקוחות מקורו בהתמשכות המגעים לקבלת סיוע מהמדינה"

חברת התעופה הישראלית, אל על, נדרשה ממשרד התחבורה בארה״ב לשלם 62 מיליון דולר בעקבות אי מתן פיצוי ומענה ראוי בעקבות ביטולי ודחיות טיסות. משרד התחבורה בארה״ב הודיע כי שש חברות תעופה התבקשו לשלם יותר מ-600 מיליון דולרים בעקבות אי מתן מענה ראוי ודחיית או ביטול טיסות.

חברת התעופה הישראלית נדרשה לשלם 62 מיליון דולר ועוד כמיליון דולר פיצויים, סכום שעולה על 200 מיליון שקלים. יחד עם חברת התעופה הישראלית, גם חברת התעופה ההודית אייר אינדיה, TAP מפורטוגל, פרונטייר האמריקנית, אוויאנקה ואירו מקסיקו נדרשו לשלם סכומי גבוהים מאוד עבור פיצויים ללקוחות החברה.

טיסות רבות נדחו או בוטלו, צילום: יהושע יוסף

במשרד התחבורה בארה"ב ממשיכים לחקור את הנושא וייתכן שחבורת תעופה נוספות יצטרכו לשלם פיצוי עבור אי מתן שירות ראוי בעקבות טיסות שבוטלו או נדחו.

אחד השווקים החזקים של אל על הוא ארה״ב שכן ההודעה הבוקר בארה״ב לא פשוטה עבור החברה.

מאל על נמסר בתגובה: "משבר הקורונה הוא הגדול והקשה ביותר בכל תולדות התעופה העולמית. ממשלות בעולם הבינו כי נדרש מהן לסייע במענקים, הלוואות וערבויות על מנת לאפשר לחברות התעופה לשרוד. בעקבות הקושי במתן החזר ללקוחות שטיסתם בוטלה בתקופת הקורונה, נפתחה לפני כשנתיים בעיצומו של משבר הקורונה בדיקה במשרד התחבורה של ארה״ב ( DOT) בנושא עיכוב בהשבת כספים ללקוחות שטיסתם בוטלה.

"אנו מדגישים כי אל על השיבה ללקוחות את כספם ולאחר שיח ארוך עם משרד התחבורה האמריקני הגענו להבנות בנושא הקנס הסמלי אשר עומד בפועל על 450 אלף דולר (לאחר שמחצית מהקנס המקורי נוכתה בגין כספים שהוחזרו גם ללקוחות שביטלו את הטיסות מרצונם ולא היו זכאים להחזר לפי הדין). כפי שהדגשנו בעבר, העיכוב בתשלום ללקוחות מקורו בהתמשכות המגעים לקבלת סיוע מהמדינה ועם השלמת המתווה ביצענו החזר ללקוחות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו