"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בין 11 בספטמבר להיום: מה הביא לעצירת הטיסות בארה"ב | עושים סדר

כל הטיסות הפנימיות בארה"ב הושבתו הבוקר על ידי ה-FAA, כתוצאה מתקלת מחשב • קשה שלא להיזכר בפעם הקודמת שבה הושבתה כל התנועה האווירית בשמי ארצות הברית - אסון התאומים • החשד הראשון נופל, גם הפעם, על מעשה טרור

,עודכן
0השמעה
כאוס טיסות בארה"ב, צילום: אי.אף.פי

כל הטיסות הפנימיות בארה"ב הושבתו הבוקר (רביעי) על ידי ה-FAA, כתוצאה מתקלת מחשב. איסור הטיסות השפיע, על פי הערכות, על כ-3,700 טיסות מה שהביא לקטסטרופה בקנה מידה לאומי. קשה שלא להיזכר בפעם הקודמת שבה הושבתה כל התנועה האווירית בשמי ארצות הברית - 11 בספטמבר 2001, אסון התאומים. הפעם, שלא כמו בפעם ההיא לא היו קורבנות בנפש, אבל החשד הראשון נופל, גם הפעם על מעשה טרור: התקפת סייבר אולי מצד איראן, אולי מצד רוסיה, אולי מצד אחר.

קשה שלא להיזכר בפעם הקודמת בה הושבתה כל התנועה האווירית בשמי ארצות הברית, אסון התאומים,צילום: רויטרס

הנשיא ביידן צוטט כאומר, שבשלב זה אין הוכחות שמדובר בתקיפת סייבר, אבל תרשו לנו להישאר מסויגים טיפה. קצת קשה להאמין שתוצאה כל כך דרמטית נגרמה רק בשל גליץ' במחשב – אבל, בשלב זה הכל עדיין פתוח, כמובן.

כאמור, לא ידוע כרגע על פגיעה פיזית שנגרמה בשל התקלה – אבל התוצאות הרסניות. ההפסדים הכלכליים נמדדים, מן הסתם, במיליארדים רבים. כמו אבן שנזרקת למים ואדוותיה מתפשטות במעגלים הולכים ומתרחבים – מעגלי הפגיעה של האירוע הזה יגיעו, מן הסתם למיליוני אנשים, ולאורך זמן.

התקלה הייתה כה חמורה, שהיא אילצה את הרשויות להשבית את התעבורה האווירית הפנימית כולה, נוסעים ממתינים לטיסות,צילום: רויטרס

מה קרה שם באמת? הדבר הבטוח היחיד הוא שהתקלה הייתה כה חמורה, שהיא אילצה את הרשויות להשבית את התעבורה האווירית הפנימית כולה. זו לא החלטה שמקבלים בלב קל. המערכת עליה מדובר היא חלק ממערך השליטה על כל התעבורה האווירית בשמי ארה"ב, ומדובר באלפי מטוסים הנמצאים באוויר בכל רגע נתון.

הנשיא ביידן צוטט כאומר, שבשלב זה אין הוכחות שמדובר בתקיפת סייבר, אבל תרשו לנו להישאר מסויגים,צילום: AP

בממוצע מדובר על 5,670 טיסות מסחריות שמפעילות חברות תעופה אמריקאיות ביום – תוסיפו מטוסים פרטיים, מטוסי מנהלים, מטוסים צבאיים, טיסות בינלאומיות – המספרים מבהילים ודורשים דיוק מקסימלי בניהול הזמן והמשאבים האוויריים. כל סטייה קטנה של שוטרי התנועה האווירית הללו עלולה לגרום לתאונות מחרידות. לכן, אם התקבלה ההחלטה להשבית את הטיסות – התקלה חייבת להיות משמעותית.

תוקם, מן הסתם ועדת חקירה עתירת סמכויות שמסקנותיה מחייבות. ה-FAA וכל מערך הבקרה יידרשו לבדק בית רציני. כך גם מערכות אבטחת המידע למיניהן. נמתין בסקרנות למסקנות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר