"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
עדכוני גיימינג

המחסור בקונסולות פלייסטיישן 5 צפוי להימשך עוד זמן רב

וגם: פרטים נוספים על ה-PSVR2, אורחים מיוחדים מגיעים לקול אוף דיוטי, והאם אחת המפלצות של רזידנט איוול החדש נגנבה מסרט אימה?

,עודכן
0השמעה
פלייסטיישן 5 , צילום: ינון בן שושן
פלייסטיישן 5, צילום: צילום: ינון בן שושן

פצצת טסטוסטרון

אם פורטנייט עושים את זה, אז גם לקול אוף דיוטי מותר. אקטיוויז'ן מוסיפה סקינים של דמויות מוכרות ל-Call of Duty: Warzone, וכפי שזה נראה כרגע – היא מתמקדת בגיבורי האקשן הגדולים של האייטיז. ב-20 למאי יהיה זה רמבו שיצטרף למשחק הבאטל רויאל החינמי (אחרי שכזכור התארח גם במורטל קומבאט), וגם יש רמזים לא כל כך סמויים שג'ון מקליין – גיבור "מת לחיות" כמובן – עומד להצטרף לחגיגה עם דמות משלו.

רמבו,

יש להניח שהסקינים לא יחולקו בחינם, הרי משחקים "חינמיים" צריכים להרוויח את הכסף שלהם איכשהו, אבל חייבים להודות שהקריצות הנוסטלגיות האלה מחממות את הלב... ואת אצבע ההדק. אז אילו גיבורי אקשן מיתולוגיים נוספים יחברו לסילבסטר סטלון ולברוס וויליס בקול או דיוטי? אנחנו שמים את הז'יטונים שלנו על ארנולד שוורצנגר, צ'אק נוריס והטלטאביז (לא, תחשבו על זה רגע).

נגמר, תבואו מחר בשנה הבאה

עדיין מתקשים למצוא פלייסטיישן 5 במחיר שפוי? בהנחה שתסרבו (ובצדק) לשלם 4,000 שקלים לספסרים תאבי בצע, נראה שתיאלצו להמתין עד 2022 לפחות כדי לשים יד על הקונסולה הנחשקת של סוני. בהודעה (הודאה?) נדירה, אמר הירוקי טוטוקי, סמנכ"ל הכספים של החברה היפנית, שהוא צופה מחסור במכשירי פלייסטיישן 5 בעתיד הנראה לעין.

הבעיה היא שגם כשקונסולות חדשות מופצות לחנויות בכמות זו או אחרת, וזאת על אף המחסור ברכיבים אלקטרוניים שנובע ממגפת הקורונה, הן נרכשות במהירות על ידי ספסרים המפעילים בוטים באתרים מסחר שונים. "גם אם נייצר השנה הרבה יותר יחידות פלייסטיישן 5, אני סבור שהמלאי שלנו לא יצליח לרצות את הביקוש הרב," הסביר טוטוקי, שלו בטח יש בבית פלייסטיישן 5, אז מה אכפת לו?

מציאות רועדת

ועוד בענייני פלייסטיישן: דיווחים חדשים על ערכת המציאות המדומה הבאה של סוני, שתירש את ה-PSVR, מצביעים על מספר שדרוגים משמעותיים נוספים. ראשית, הרזולוציה הכוללת שלה תהיה 4000X2040 פיקסלים (2000X2040 לכל עין) – כפי שתיים מה-PSVR המקורית. כמו כן תצויד הערכה בחיישנים שיעקבו אחרי תנועות העיניים של המשתמש, חיישנים שבאופן כללי יביאו לשיפור הגרפיקה בנקודה שבה הוא יתמקד (וכפועל יוצא יחסכו משאבים באזורים "מתים").

PSVR,

החיישנים אף יוכלו לשמש כאמצעי קלט ליצירת קשר עין עם שחקנים אחרים, ואף לתרגם את הבעות הפנים של השחקן לתוך המשחק. פיצ'ר מעניין נוסף הוא שילובן של מצלמות בתוך הקסדה, וכך ייותר השימוש במצלמה חיצונית שמחוברת לפלייסטיישן ומגבילה את טווח התנועה של השחקן.

התוספת האחרונה ששווה להזכיר היא מנוע רטט מובנה בקסדה, שירעיד לנו את הראש במצבים שמבקשים את זה (הדשוט בקול אוף דיוטי? נבוט למוח ממפלצת ברזידנט איוול? "ספיידר סנס" במשחק הספיידרמן הבא? כל האופציות פתוחות). ערכת המציאות המדומה החדשה, המוכרת נכון לרגע זה כ-PSVR 2 אולם שמה הרשמי טרם פורסם, צפויה לעלות על המדפים, לכל המוקדם, בשנה הבאה.

דוד הליקופטר

ועוד בענייני רזידט איוול. הביקורת המלאה שלנו על Resident Evil Village, הפרק הראשי השמיני בסדרת משחקי האימה של קפקום תתפרסם בקרוב, אבל הנה קוריוז מעניין: במאי הולנדי בשם ריצ'רד רפורסט טוען שאחד הבוסים במשחק – דמות אימתנית ולא סימפטית במוחד עם פרופלור במקום ראש בשם Sturm, דומה באופן מחשיד למפלצת מסרט אימה שלו בשם Frankenstein’s Army. שגם לה יש ראש-פרופלור כמובן.

רפורסט מאשים שמדובר בהעתקה של אחד לאחד, ושבהתחלה זה עיצבן אותו, אחר הוא הוא הוחמא ואז זה שוב עיצבן אותו, ושאם קפקום רק היתה מבקשת יפה אז הוא היה שמח לאפשר לה להשתמש בדמות שלו בתמורה לקרדיט או לתשלום כלשהו, ושעכשיו הוא "בודק את כל האופציות". האם יש לו קייס? תחליטו בעצמכם.

ראש הפרופלור של הבמאי הזועם:

ראש הפרופלור של קפקום:

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר