הגלולה הפופולרית לאין אונות המוכרת כ"ויאגרה" עשוירה להיות בעלת השפעה חיוביות ביותר לטווח ארוך על המוח, כך פורסם השבוע בירחון המדעי Nature Aging.
החוקרים, במכון Cleveland Clinic, ניתחו את מצבם של שבעה מליון גברים שנטלו לאורך זמן והופתעו לגלות כי התחלואה באלצהיימר בקרב אלו שנטלו את התרופה היתה קטנה בהרבה לעומת האחרים שלא נטלו אותה. לפי הניתוח, ייתכן שהתרופה יכולה להוריד את הסיכון בעד 70%, אף שכאמור מדובר במחקר שמבוסס על קורלציה ולא בסיבתיות ולכן יש לחקור זאת לעומק לפני שמצביעים על קשר וודאי.
לפי בדיקות שנערכו על תאי מוח נראה שהתרופה פועלת על החלבונים שמצטברים במקומות המיועדים לפורענות בכל הנוגע לסוג דימנציה שמזוהה עם אלצהיימר, מה שיכול להסביר את תוצאת הלוואי הרצויה.
מעבר ליתרון המדעי המסתמן, נראה כי גם במובן הרגולטורי מדובר בבשורה פוטנציאלית, שכן שימוש בתרופה מאושרת למטרות נוספות מעבר להתוויה המקורית שלה הוא תהליך קל יחסית לעומת פיתוח תרופה מאפס.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו