"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
גאון פיננסי ויאכטה בחצי מיליארד דולר: כמה שווה שייח' מנסור?
בעלי מנצ'סטר סיטי הוא אחד האנשים החזקים באיחוד האמירויות ויועץ צמוד למוחמד בן זאיד • יש לו רשת השקעות עולמית, נתחים נכבדים בחברות ענק והוא חי חיים נהנתניים במיוחד • המספרים המלאים
שייח מנסור , רויטרס
שייח מנסור. צילום: רויטרס

גאון פיננסי ויאכטה בחצי מיליארד דולר: כמה שווה שייח' מנסור?

בעלי מנצ'סטר סיטי הוא אחד האנשים החזקים באיחוד האמירויות ויועץ צמוד למוחמד בן זאיד • יש לו רשת השקעות עולמית, נתחים נכבדים בחברות ענק והוא חי חיים נהנתניים במיוחד • המספרים המלאים

, עודכן
0השמעה

עם כל הכבוד לפפ גווארדיולה, האחראי האמיתי להצלחה של מנצ'סטר סיטי הוא הבעלים שייח' מנסור. מנסור, חבר בכיר בשושלת נהיאן המכובדת מאמירות אבו דאבי, הוא אחד מאנשי העסקים המובילים בארצו ואף שימש כאחד מיועציו הראשיים של נשיא איחוד האמירויות מוחמד בן זאיד.

מאז החליט השייח' לרכוש את הבעלות על המועדון האנגלי ב-2008 הוא הפך אותו לאחד הגדולים בעולם בזכות השקעה אסטרונומית שמוערכת בקרוב ל-2.5 מיליארד דולרים.

שחקני מנצ'סטר סיטי חוגגים, צילום: רויטרס

מנסור נחשב לגאון פיננסי. הוא עמד בראש כמה מהגופים הפיננסיים של אבו דאבי, כולל קרן אבו דאבי לפיתוח, בנק המפרץ הראשון וחברת השקעות הנפט הבינלאומית. בנוסף כיהן במועצת המנהלים של גופים רבים אחרים, כולל המועצה העליונה לעניינים פיננסיים וכלכליים במדינה.

הצטרפו לניוזלטר החדש של מדור הספורט!

כל מה שחשוב לדעת בספורט הישראלי והעולמי, אצלך במייל

את סיטי הוא רכש באמצעות חברת ההשקעות, Abu Dhabi United Group for Development and Investment. בשנת 2013 הפך מנסור למשקיע העיקרי גם במועדון הכדורגל ניו יורק סיטי ומאוחר יותר רכש מניות במועדונים רבים אחרים ברחבי העולם, כולל מניות רוב במלבורן סיטי FC (2014) ומומבאי סיטי FC (2019). בכך יצר רשת של מועדוני כדורגל שחלקם משתפים פעולה גם מבחינה מקצועית. כעת מדווח כי הוא מעוניין לרכוש קבוצה אינדונזית.

שייח מנסור לוחץ את ידו של מלך ירדן, צילום: רויטרס

הונו של שייח' מנסור מוערך בלמעלה מ-35 מיליארד דולרים והוא נהנה מתפקיד שקט אך משמעותי במדיניות הציבורית האמירתית, הרבה בזכות כך שהוא אחד האנשים הצמודים לנשיא המדינה. בין השאר עמד בעבר בראש המחלקה המשפטית של אבו דאבי וגם כיהן כסגן ראש הממשלה.

מבחינה פיננסית, הוא מחזיק ב-32% ממניות וירג'ין גלקטיק, חברת תיירות החלל המסחרית פורצת הדרך של איל ההון הבריטי ריצ'רד ברנסון, ומחזיק בנתחים משמעותיים בחברת הרכב הגרמנית דיימלר AG ובברקליס. בנוסף הוא מנהל את תאגיד השקעות המדיה של אבו דאבי (ADMIC), אימפריית מדיה המפעילה את סקיי ניוז ערביה בשותפות עם רשות השידור הבריטית סקיי. הוא גם עומד בראש החברה הבינלאומית להשקעות בנפט (IPIC), גוף שהוקם על ידי ממשלת אבו דאבי בכדי לעצב עתיד חדש לאזרחיה על ידי השקעה באנרגיה ובמקורות כוח אחרים.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

בדומה למיליארדרים אחרים, שייח' מנסור אינו מתבייש ליהנות מה"חיים הטובים". הוא מחזיק ביאכטה בשווי של 527 מיליון דולרים, היאכטה השביעית בגודלה בעולם, וכן יש לו אוסף מכוניות יוקרה ששווה מאות מיליוני דולרים וכולל חמישה רכבי בוגאטי ויירון, פרארי 599XX, מקלארן MC12, פרארי F40, מרצדס CLK GTR ולמבורגיני רבנטון. עם זאת, הוא נצפה בדרך כלל ברחבי העיר נוהג ברכב שטח מסוג מרצדס AMG G63 או ריינג' רובר צבוע בלבן, כמיטב הסגנון המלכותי של האזור.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו