במקביל למשחקי רבע גמר הגביע האנגלי, התקיים היום (ראשון) משחק בודד בליגה בו ארסנל ניצחה את קריסטל פאלאס 1:3. שפילד יונייטד העפילה לחצי גמר הגביע אחרי מהפך דרמטי על בלקבורן בניצחון 2:3. מנור סולומון עלה כמחליף בדקה ה-89 בהפסד 2:1 של פולהאם למנצ'סטר יונייטד בגביע.
מנצ'סטר יונייטד - פולהאם 1:2
לאף אחד לא היה ספק מי הקבוצה העדיפה על כר הדשא, אבל דוקא האורחת עלתה ראשונה על לוח התוצאות בדקה ה-50 משער של מיטרוביץ'.
אבל הסיפור המרכזי של המשחק הגיע בדקה ה-73 אז התקפה מתפרצת של יונייטד עברה מאנטוני לסאנצ'ו שהצליח לעקוף את לנו ומול שער ריק נעצר אצל וויליאן שהדף עם ידו מהקו. השופט נקרא על ידי שופטי ה-VAR והצביע על הנקודה הלבנה יחד עם כרטיס אדום לברזילאי. מיד לאחר החלטת השופט מיטרוביץ' ניגש לשופט ונתן לו מכה קלה שהעניקה גם לסרבי אדום. בנוסף הורחק גם איש צוות מהספסל של פולהאם, שנותרה ב-9 שחקנים. פרננדש השלים צמד בדקה ה-96 וסגר את הסיפור.
מנור סולומון עלה כמחליף בדקה ה-89 ולא הצליח להשפיע על המשחק בבכורה שלנו באולד טראפורד.
ארסנל - קריסטל פאלאס 1:3
התותחנים התאוששו מההדחה הכואבת מהליגה האירופית ביום חמישי האחרון והוכיחו כי הם מרוכזים אך ורק בליגה. למרות פתיחה רגועה, בדקה ה-28 ארסנל עלתה ראשונה על לוח התוצאות. סאקה העביר כדור רוחב מימין לשמאל, מרטינלי השתלט, עבר את השומר ובעט לפינה הרחוקה כדור שנעצר רק ברשת. התוצאה הוכפלה בדקה ה-43 אחרי דאבל פס בין ווייט לסאקה שהסתיים בבעיטה של האחרון לרשת מתוך רחבת החמש.
השלישי של התותחנים הגיע בדקה ה-55, אחרי עוד דאבל פס נפלא, הפעם בין ג'אקה וטרוסאר הסתיים בשער קליל של הראשון. כעבור 7 דקות קריסטל פאלאס הצליחה לצמק את התוצאה אחרי שער של שלופ אחרי בלאגן בהגנה האדומה, אבל מי עם לא סאקה קבע את תוצאת המשחק בדקה ה-74 אחרי מסירת אומן של טירני שמצא אותו חופשי בתוך הרחבה.
שפילד יונייטד - בלקבורן 2:3
רצף 126 השנים נמשך, כשגם הפעם בלקבורן לא הצליחה לנצח את שפילד יונייטד בגביע וראתה את הבליידס שבים לחצי הגמר אחרי תשע שנים. בן בררטון דיאס דייק מהנקודה הלבנה בדקה ה-21 והעניק לאורחת יתרון למרות ההרכב החסר עמו הופיעה, שפילד חזרה אחרי שבע דקות בעזרת שער עצמי של סאם גלאגר שהסיט לשערו בעיטה מרחוק של מקס לואו.
גלאגר תיקן עם בישול יפה לסמודיץ' שהחזיר את היתרון לבלקבורן בדקה ה-60, אבל אולי מקברני השווה בשער שכולו נחישות בדקה ה-81 ובתוך תוספת הזמן היה זה טומי דויל שהכריע עם פצצה לחיבורים מ-20 מטרים.