בפעם האחרונה ששבדיה, יריבתנו הערב (21:00, ספורט 5 פלוס) במוקדמות המונדובאסקט, הייתה בטורניר גדול זה היה באליפות אירופה ב-2013. אז שיחק בשורותיה ג׳פרי טיילור (7 עונות אחרונות בריאל מדריד) שהגיע מה-NBA. טיילור השחקן השבדי הבכיר ביותר לא שב מאז לשחק במדי הנבחרת הלאומית ובשנים האחרונות לא משחק בה גם השחקן השני באיכותו - מרקוס אריקסון, ככה שישראל כמובן פייבוריטית ברורה במשחק הערב.
שבדיה לא עלתה לאליפות אירופה שתתחיל בקרוב וגם לאליפות העולם היא לא תעלה מכיוון שבמאזנה עם תחילת השלב השני של המוקדמות עומד על שני ניצחונות בלבד. למרות זאת ולמרות שהכדורסל רחוק מלהיות ענף מוביל במדינה יש מגמת שיפור בשנים האחרונות. תעיד על כך כמות השחקנים ששיחקו או משחקים בליגה הספרדית החזקה.
8 שחקנים שהיו בסגל השבדי בשנתיים האחרונות שיחקו בספרד. גם התוצאות שלה בשלב הראשון של מוקדמות היורובסקט מעידות שהיא תחרותית. בשלב המוקדם היא ניצחה רק פעמיים משישה משחקים, אבל הפסידה רק בשניות האחרונות לסלובניה עם לוקה דונצ׳יץ׳ וגם השיגה ניצחונות נאים על קרואטיה ופינלנד. מצד שני היא פתחה את השלב השני עם תבוסה ביתית לגרמניה בה קלעה רק 50 נקודות. היא חסרה במשחק הזה (ותחסר גם היום) שחקן חשוב מאוד - הגארד לודה האקנסון.
השחקן המרכזי של הנבחרת השבדית הוא הסנטר סימון בירגנדר. מדובר בשחקן חשוב ומחליפו של אנטה טומיץ׳ בקבוצת הצמרת של בדאלונה. האקנסון וטוביאס בורג משחקים כל אחד שבע שנים בליגה הטובה באירופה. מי שלא ייקח חלק במשחק היום כאמור הוא אריקסון, אחד מקלעי השלשות הטובים ביורוליג. הפורוורד של אלבה ברלין (חברם של תמיר בלאט ויובל זוסמן) מיעט לשחק במדים הלאומיים בשנים האחרונות (רק פעמיים מאז 2017).
עוד אחד שלא הגיע לישראל הוא מי ששיחק בעבר עשור ב-NBA - הפורוורד הותיק יונאס יירבקו. השחקן הושעה מהמדים הלאומיים בגלל שחתם ברוסיה אחרי שהיה איסור לכך בעקבות המלחמה. יירבקו שיחק בצסק"א בחודשים האחרונים של העונה שעברה.
ומי המאמן? זהו כאן אין תשובה ברורה ומוחלטת. בשבדיה זה עובד בשיטת הקואופרטיב. לא פחות מארבעה אנשים מחלקים את התפקיד בחלוקה של מאמן התקפה, מאמן הגנה ואחראי סקאוטינג. הרביעי לודוויג דגרנאס הוא זה שמנהל את המשחקים, אבל החלוקה היא לא החלוקה הקלאסית כפי שנהוג, אלא צוות אימון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו