"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
היום החל מ-17:00: חצי גמר הנשים

כדור הרגעה מול האייפל: פסטיבל כדורעף החופים צובע את המשחקים בפריז

לפעמים צריך להוריד את העניבה באירועי ספורט לחוצים כאלה, וזה בדיוק הענף והמקום המתאימים לכך • ויש אפילו צייר שמצליח להתפרנס מזה

,עודכן
0השמעה
מגרש כדורעף החופים על רקע האייפל. הלוקיישן היפה במשחקים. צילום: רויטרס

למה אני הולך לראות כדורעף חופים במשחקים האולימפיים? שאלה טובה. נראה לי שאני מחפש את השילוב המרתק בין גוף האדם לבין הטבע הדומם במרחב האורבני. נשים בביקיני? לא שמתי לב שהן לבושות ככה. נראה לכם שזה מה שמעניין? תתקדמו.

אני כבר מכיר את רוב העיתונאים ביציע במשחקי כדורעף חופים. מכיר אותם מאולימפיאדות קודמות, מאליפויות עולם, ממחנות אימונים. הם תמיד מגיעים, גם עם קביים. רובם גברים חובבי השילוב הקדוש בין גוף האדם לאיזה טבע כלשהו במרחב המקושקש.

ספרד מול קנדה. אל תתמקדו בבקיני שלהן,צילום: אי.פי

הם באים לראות את הפאן האמיתי של המשחקים. הרי שוב נידחף ליציע כדי לחזות בג'וקוביץ' נגד נדאל, או שנלך לראות את צמד הקנדיות בכדורעף חופים נגד הספרדיות, במסגרת רבע גמר הטורניר האולימפי? אני לא רואה פה מקום לדיון.

את כדורעף החופים לא סתם דחפו באיזשהו חור בדרום צרפת או בשכונה בפרוורי פריז. ישבתי אתמול ביציע המרכזי, במקום הכי טוב בעיר. 200 מטרים מהאייפל כשמאחור רואים את הטרוקדרו.

האם גוסטב אייפל נתן אישור לכך? בכלל מעניין מאוד אם הרולד אברהמס, היהודי שניצח בריצת 100 מטרים במשחקים האולימפיים בפריז 1924, חלם, דמיין או פנטז ש־100 שנים אחרי שהדהים את העולם נשים בבגד ים יתרוצצו במרכז העיר, שלא לדבר על סקייטבורד, ברייקדאנס. הוא עושה עכשיו הקפות בקברו.

אבל למה לא? עיתונאי אחד הסביר שהיום הוועד האולימפי מחפש לשתף את כולם באירוע. זו לא רק המחשבה שהעיקר ההשתתפות ורוח הספורט, אלא הרצון שהספונסרים יגיעו בהמוניהם.

אתמול הקהל מילא את האצטדיון הארעי מתחת לאייפל. אלפים, צבעוניים, שמחים. קנדים, ספרדים ומלא צרפתים. אם יש משהו שכמעט כל ספורטאי דואג להדגיש, הרי זו האווירה המטורפת כמעט בכל אירוע - מחץ וקשת ועד איגרוף. כמה שניסו להיזכר, לא זוכרים דחיפה כזו.

הקנדיות עלו ראשונות למשטח, זוג רציני. הן בדקו את כיוון הרוח, את מידת חום החול. הספרדיות שמרו על מרחק סביר עד שנכנעו במערכה הראשונה. שום דבר לא הפריע להמשך המסיבה. בצידי המגרש עמדו שני מעודדים שהרקידו את הקהל לצלילי מוזיקה רועשת, והכל בחיוך.

פיטר ספנס. אמנות אולימפית,צילום: Getty Images

לפעמים צריך להוריד את העניבה באירועים לחוצים כאלה, וכדורעף חופים הוא בדיוק המקום המתאים. הקנדיות ניצחו גם את המערכה השנייה והעפילו לחצי הגמר. רגע לפני שסיימתי להיאפות מהשמש, הסתכלתי מסביב, ניסיתי לחפש מכרים ביציע ופתאום מעלי ראיתי שיושב צייר ועמל בצבעי שמן על תמונה מרהיבה של המגרש שלפנינו.

בבירור קצר התברר שמדובר בפיטר ספנס, שלמד אמנות בבריסטול שבאנגליה, והוא לא סתם מסתנן אלא צייר אולימפי בעל שם. כבר ב־2012 הוא צייר כדורעף חופים במשחקים האולימפיים בלונדון, כעבור ארבע שנים הגיע לריו, וגם באולימפיאדת הקורונה של טוקיו, לפני שלוש שנים, המשיך לצייר. הנה חובב השילוב בין גוף האדם, לטבע הדומם במרחב האורבני שגם מצליח להתפרנס מזה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

לינוי אשרם ודני אבדיה בריקוד סלסה| מתוך גיא פינס, קשת

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר