אתן בגיל 13 בגובה 1.72? איגוד השייט מחפש אתכן

האיגוד יצא בקמפיין חדש לקראת אולימפיאדת לוס אנג'לס 2028 • את הפרויקט מובילה אלופת העולם לשעבר, לינור קליגר

סער תמיר וניתאי חסון בסירת 470, צילום: Joao Costa Ferreira, Osga Photo

איגוד השייט בישראל, בשיתוף אתנה, יוצא בקמפיין יוצא דופן, לאיתור דור העתיד של השייטות בישראל. באיגוד מזמינים ספורטאיות מכל ענף, חובבות או מקצועניות, בנות 13-16, שגובהן 1.72 ומעלה, לבוא ולהבחן על מנת לנסות ולהיות הספורטאיות האולימפיות הבאות.

הקמפיין נובע מהשינויים בדגמי השייט האולימפיים, ובראשם סירת ה- 470, שם עברו לצוותים מעורבים (גברים ונשים). כתוצאה מהשינוי נוצר מחסור בצוותים מעורבים בישראל ומטרת האיגוד להכשיר את הדור הבא של השייט, על מנת להגיע למשחקים האולימפיים ב-2028 (לוס אנג'לס).

ענף השייט הוא אחד היחידים בהם ניתן להתחיל בגיל מאוחר יחסית, כצוות בסירה זוגית כאשר הגאי הסירה הוא השייט המנוסה שגדל בענף. נערה בעלת אופי תחרותי ורצון להשקיע, יכולה בתוך שנים בודדות להגיע לצמרת הענף בארץ ובהמשך גם בחו"ל.

המבדקים יערכו במהלך החודשים אוגוסט וספטמבר, ובהם תערך החשיפה הראשונית לענף ובדיקת התאמה הדדית. הבנות יתנסו בכלי שייט שונים וביניהם סירת 420 בה הן עתידות להתמקצע.

בשלב השני, עיקר הפעילות תהיה במועדוני השייט, שם תשובץ כל אחת למועדון קרוב למקום מגוריה ובו תהיה חלק מהקבוצה ומכל הפעילות השנתית של אימונים ותחרויות. בשלב הזה ימשיך האיגוד ללוות את הספורטאיות והן יקבלו תגבור של אימונים אישיים ושיעורי תיאוריה על מנת לצמצם את הפער המקצועי.

כבר במהלך 2023 אמורות השייטות החדשות להיכנס למעגל התחרויות בארץ והתקווה היא שבתוך כשנתיים כבר יצליחו להתברג בין הצוותים של נבחרת ישראל ויצאו לייצג את המדינה בתחרויות בינלאומיות. לאחר מספר שנים יעברו הצוותים החדשים לדגם האולימפי 470.

מנהלת הפרויקט נופר אדלמן: "לאור הניסיון שלנו לאורך השנים ברור לנו היום שעל מנת להצליח בענף נדרשים מינימום של גובה ומשקל. זאת כדי ליצור מומנט שיאזן את הלחץ שמפעילה הרוח על המפרשים ובכך לייצר מהירות סירה גבוהה יותר. אין הרבה נשים גבוהות במדינת ישראל ואלו שכן, לא תמיד מגיעות לספורט תחרותי. מטרתנו לשנות את המצב הקיים, להכניס יותר ויותר נשים לעיסוק בספורט ולספק להן את מערך התמיכה המלא על מנת שיוכלו להיות המדליסטיות האולימפיות הבאות של ישראל".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

את הפרויקט מובילה לינור קליגר, בעבר אלופת עולם בדגם 420, ומאמנת אולימפית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר