הישג נהדר לג'ודוקא ענבל שמש, שזכתה היום (שבת) במדליית הזהב בגראנד סלאם טביליסי שבגיאורגיה ופרצה בבכי.
שמש - המתחרה בקטגוריית המשקל עד 63 ק"ג - התמודדה בשלב הגמר מול הברזילאית הוותיקה (34) קטלין קואדרוס, מדליסטית הארד מאולימפיאדת בייג'ין 2008, המדורגת שישית בעולם, כשספגה מהישראלית וואזארי 53 שניות לסיום.
עוד קודם לכן, שמש גברה על יריבות מצרפת והולנד ובחצי הגמר, חלפה על תמירס קורדיס - אף היא מברזיל - באיפון מרשים תוך כדי חיבוק. בעקבות ההישג הגדול עד כה בקריירה שלה, היה אפשר לראות את ההתרגשות, כששמש פרצה בסיום בבכי.
חשוב לציין שהמשלחת הישראלית לתחרות הייתה דלילה, כאשר הנשים המריאו ביממה האחרונה למחנה אימונים והגברים רק חזרו לאחרונה ממחנה משלהם. כל הבכירים ישתתפו בסוף החודש בגראנד סלאם מונגוליה.
התחרות הבאה היא למעשה גם יריית הזינוק הרשמית לעבר אולימפיאדת פריז 2024. משם תתחיל ספירת הניקוד לדירוג העולמי, שממנו ייצאו הספורטאים לאולימפיאדה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו