שחקן כדורגל נהרג מפגיעת ברק בברזיל

"ספורט ורצח עם לא הולכים ביחד": פוליטיקאית אירית קוראת לרובי קין לעזוב את ישראל

מרי לו מקדונלד, העומדת בראש מפלגת "שין פיין" הקיצונית, תוקפת את מאמן מכבי תל אביב: "הוא צריך להשתמש במעמדו כדי לעשות טוב, וכנראה לא מבין את זה"

רובי קין עובר תקופה טובה ברמה המקצועית. מאמן מכבי תל אביב הצעיד את הקבוצה בימים אלה לראש טבלת ליגת העל וגם לשמינית גמר הקונפרנס ליג, אחרי שהצהובים סיימו בראש הבית שלהם. עם זאת, למאמן האירי אין שקט, והוא נמצא תחת מתקפה פוליטית שמקורה בארצו אירלנד.

מרי לו מקדונלנד, היא המנהיגה של מפלגת "שין פיין" הקיצונית והלאומנית, שתתמודד בבחירות הקרובות באירלנד. היא בחרה בקין כמטרה ולא הסתירה את דעתה עליו ועל המדינה בה הוא מאמן: "ההחלטה שלו להמשיך לאמן את מכבי תל אביב היא לא נכונה. יש אנשים שאומרים שאין לערבב בין פוליטיקה לספורט, אבל אני אומרת שספורט ורצח עם גם לא הולכים יחד".

מקדונלד לא עצרה כאן. "אני יודעת שהרבה אנשי ספורט באירלנד ומחוצה לה בחרו בעמדה נחרצת בשאלת הפלשתינים. ובתקופה כזו, כמנהיגים, כגיבורים ספורטיביים, יש להם השפעה על המטרות שצריך להשיג. רובי קין צריך להשתמש במעמדו כדי לעשות דברים טובים, אבל הוא כנראה לא מבין את זה. אני קוראת לו לקבל את ההחלטה הנכונה".

מרי לו מקדונלד. פרו פלשתינית מובהקת, צילום: רויטרס

 

רובי קין זכה לביקורות על חתימתו במכבי תל אביב כבר בקיץ האחרון, חודשים לפני מלחמת חרבות ברזל, שפרצה עקב פעולת הטרור הברברית של חמאס ב-7 באוקטובר, לכן אין הפתעה במתקפה של מקדונלנד ושאר הלאומנים האירים, שמצדדים בסכסוך המקומי תמיד בצד הפלשתיני.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו