| צילום: אלן שיבר

כבר לא מושלמת: נבחרת ישראל הפסידה 71:67 לגרמניה

מוקדמות אליפות העולם: הכחולים-לבנים הגיעו עם מאזן מושלם, שלטו אף הובילו ברבע הרביעי, אבל האורחים חגגו בהיכל קבוצת שלמה והנחילו הפסד ראשון בקמפיין • הופעה נהדרת של תומר גינת (26 נקודות) לא הספיקה • ביום שני: השחקנים של גודס ינסו לתקן בברלין

נבחרת ישראל הגיעה היום (שישי) למשחק מול נבחרת גרמניה כשהיא במאזן מושלם במוקדמות אליפות העולם בכדורסל. היא שיחקה מצוין, נראתה שמחה ושלטה ברוב שלבי המשחק בהיכל קבוצת שלמה, אבל נכנעה בסיום 71:67 ורשמה הפסד ראשון בקמפיין. הכחולים-לבנים איבדו את המקום הראשון בבית ד'.

כהמשך ישיר לניצחונות על פולין ואסטוניה בחלון הקודם, ישראל פתחה עם הגנה חזקה שעצרה את האורחים על 12 נקודות ברבע הראשון. מצד שני, ההתקפה בכחול-לבן לא תפקדה ורק תומר גינת היה ברמה אחת מעל כולם (20 נקודות ו-7 ריבאונדים). החבורה של גיא גודס כבר עלתה ליתרון 9 באמצע הרבע השני, אבל אז הגרמנים יצאו לריצה ועלו ליתרון משלהם לקראת הירידה להפסקה.

גל מקל, צילום: אלן שיבר
תומר גינת, צילום: אלן שיבר
גל מקל, צילום: אלן שיבר

המשחק הקשוח והעצבני נמשך גם ברבע השלישי. בתחילת הרבע הרביעי התעורר ים מדר. שחקנה המוכשר של פרטיזן בלגרד ביצע כמה מהלכים יפים והעלה את ישראל ליתרון כשנותרו כמה דקות על השעון, אך אז ההתקפה שוב נתקעה, הגרמנים צלפו מבחוץ וחגגו בסיום לעיני 3,090 אוהדים ישראלים מאוכזבים.

ים מדר, צילום: אלן שיבר
נמרוד לוי, צילום: אלן שיבר

לישראל אין הרבה זמן להוריד את הראש, כי כבר ביום שני (20:30) היא תתארח בהיידלברג אצל הגרמנים. ניצחון חוץ ימחק את האכזבה וגם יבטיח את העלייה לשלב הבתים השני. בחלון הבא שיתקיים בחודש יוני תפגוש ישראל את אסטוניה (בית) ואת פולין (חוץ) במשחקים שיסיימו את השלב הראשון.

גיא גודס, צילום: אלן שיבר
בר טימור, צילום: אלן שיבר

המשמעות של כל ניצחון חשובה, כי הנבחרות יגררו איתן את המאזן גם לשלב השני ואם ישראל רוצה להעפיל לאליפות העולם בפעם הראשונה מאז 1986 היא צריכה לסיים את שלב הבתים הראשון במאזן טוב שישאיר לה סיכוי סביר.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
גודס וג'ייק כהן, צילום: אלן שיבר
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו