אחרי שאיבדה את יתרון הביתיות מול מכבי תל אביב במשחק הראשון בסדרת רבע גמר היורוליג, מונאקו החזירה את הסטטיסטיקה לצד שלה. 88.6% מהקבוצות שהפסידו את המשחק הראשון שלהן בסדרות הטוב מ־5 ביורוליג מאז 2009 הפסידו גם את הסדרה כולה, אך כל קבוצה עם יתרון ביתיות שעלתה ליתרון של 1:2 הגיעה לפיינל פור.
רגע לפני שהצהובים יארחו את מונאקו למשחק הרביעי והקריטי, מצאנו כמה נתונים סטטיסטיים משמעותיים שעשו את ההבדל בשלושת המשחקים הראשונים ברבע הגמר, ושכדי לנצח הערב מכבי תהיה חייבת לשלוט בהם.
לשפר את האחוזים ל־3. השלשות עושות את ההבדל בסדרה, זה כבר ברור לשני הצדדים. אחרי שבמשחק הראשון מונאקו נחנקה מול הקהל הביתי וקלעה 4 שלשות מ־26 ניסיונות, במשחק השלישי היה זה התור של מכבי לפשל מחוץ לקשת עם 6 מ־25. במשחק השני, שהיה מאוזן יותר (מכבי קלעה 8 שלשות ומונאקו 11), האחוזים של הצרפתים, שהיו טיפה יותר גבוהים, הכריעו את המשחק.
באופן כללי, מדובר בשתיים מקבוצות הקליעה החלשות ביבשת, כאשר מונאקו קולעת הכי מעט ביורוליג מעבר לקשת, ומכבי מדורגת במקום ה־13 מתוך 18 בעונה הסדירה.
לקבל נקודות מהשחקנים המשלימים. גם במשחק הכי פחות טוב שלהם בסדרה מכבי תל אביב קיבלה מווייד בולדווין ולורנזו בראון לפחות 28 נקודות ביחד. צמד הגארדים אחראים באופן ישיר לנתח משמעותי מהנקודות שהצהובים מייצרים בהתקפה, אבל הסטטיסטיקה מוכיחה שכדי לנצח את מונאקו מכבי חייבת לפחות עוד שני שחקנים שיקלעו בדו־ספרתי.
ג'רל מרטין מתקשה מאוד עד כה מול הצרפתים, והישועה צריכה לבוא מבונזי קולסון שנראה טוב מאוד במשחק הראשון והשלישי, ומדארן היליארד, ג'וש ניבו, רומן סורקין וג'ון דיברתולומיאו שחייבים להיות יותר אפקטיביים בהתקפה.
לעצור את ג'ורדן לויד. בתקשורת הצרפתית מהללים כמובן את מייק ג'יימס, הכוכב הגדול, אבל מבחינה סטטיסטית מי שעושה את ההבדל בסדרה עד עכשיו הוא ג'ורדן לויד. אחרי שבמשחק הראשון מכבי עצרה אותו על 2 נקודות בלבד, הוא התפוצץ במשחק השני עם 33 ובמשחק השלישי קלע 15. "אני אוהב לשחק בישראל ובהיכל מנורה", הוא סיפר בראיון ל"ישראל היום".
ג'יימס, לעומתו, בדומה לבראון ולבולדווין במכבי, הגיע ל־11 נקודות לפחות בשלושת המשחקים ונדמה שיהיה קשה למנוע ממנו להגיע לסך נקודות דו־ספרתי.
לפתוח חזק. "היה קשה לרדוף אחריהם כל המשחק", הודה ג'ון דיברתולומיאו בסיומו של ההפסד בישראל. מכבי תל אביב לא הובילה אפילו לשנייה במשחק, וכמו במשחק השני, בו היא נקלעה לפיגור של 11:0 תוך פחות מ־3 דקות, הצהובים שוב נתנו ליריבה לשלוט בקצב על הפרקט.
אגב, גם בשני המשחקים בעונה הסדירה מול מונאקו הקבוצה של קטש פתחה את המשחק רע. במשחק הביתי זה נגמר עם ניצחון הירואי ברבע אחרון נדיר, אבל במשחק החוץ בתבוסה כואבת. "אנחנו צריכים להגיע לשטף שלנו. מונאקו יודעים להאט ולהאיץ את המשחק, צריך לתת להם על זה קרדיט", אומר המאמן הישראלי.

