"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"יש לי זיכרונות טובים מהמשחקים מול מכבי תל אביב"
פרננדו סן אמטריו, עוזר מאמן ולנסיה ואחד מגדולי השחקנים הספרדיים במילניום הנוכחי, בראיון מיוחד ל"ישראל היום": "יותר קשה לאמן מאשר לשחק" • על החבר לשעבר ליאור אליהו: "הוא שונה משאר השחקנים" • וגם: מה הסוד של הכדורסל הספרדי והפספוס ביורוליג
פרננדו סן אמטריו בהיכל. "החלפתי דף ואני רוצה להצליח כמאמן" | צילום: דני מרון

"יש לי זיכרונות טובים מהמשחקים מול מכבי תל אביב"

פרננדו סן אמטריו, עוזר מאמן ולנסיה ואחד מגדולי השחקנים הספרדיים במילניום הנוכחי, בראיון מיוחד ל"ישראל היום": "יותר קשה לאמן מאשר לשחק" • על החבר לשעבר ליאור אליהו: "הוא שונה משאר השחקנים" • וגם: מה הסוד של הכדורסל הספרדי והפספוס ביורוליג

יעקב מאיר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

פרננדו סן אמטריו הוא אחד הכדורסלנים המוערכים ביותר באירופה ב-15-20 השנים האחרונות. עם קליעה נהדרת, הבנת משחק מהטובות שראינו ומקצוענות ברמות הגבוהות, הפורוורד הספרדי שיחק בטופ האירופי במשך שנים.

בקיץ 2021 הוא הודיע על פרישה וכעבור כמה ימים כבר מונה לעוזר מאמן של ולנסיה. אתמול במשחק מול מכבי תל אביב הוא ישב על הספסל של העטלפים לצדו של המאמן הראשי אלכס מומברו, עוד שחקן עבר נהדר.

מאז פרש, סן אמטריו סירב להתראיין, כך אמרו לנו במחלקת התקשורת של הקבוצה הספרדית, אך באימון המסכם לפני המפגש מול הצהובים הוא העניק ראיון מיוחד ל"ישראל היום", לדבריו הרבה בשל הערכתו הרבה לאוהדים בישראל שלדעתו מבינים כדורסל ומעריכים את המשחק.

"תמיד תענוג להגיע לישראל", אומר סן אמטריו בן ה-38. "אני אוהב מאוד את תל אביב, אוהב מאוד את המגרש פה. יש לי הרבה רגעים מיוחדים מהמגרש הזה ומהאווירה הנהדרת בכל פעם ששיחקתי כאן. תמיד טוב לחזור לפה".

פרננדו סן אמטריו. "תמיד טוב לחזור לפה", צילום: דני מרון

מה ההבדל עבורך בין להיות שחקן למאמן?

"זה מעבר משמעותי. כמאמן יש לך פרספקטיבה אחרת לגמרי, אתה כל הזמן חושב על כל הקבוצה, ואיך עושים אותה יותר טובה. אתה מבין יותר את השחקנים. אני כעת נמצא בתהליכי למידה של תפקיד המאמן ואני מקווה לעשות זאת בצורה טובה".

מה יותר קשה, שחקן או מאמן?

"שאלה טובה. זה שונה לגמרי. עבורי עכשיו זה יותר קשה להיות מאמן, כי אני מנסה ללמוד. אני נהנה מאוד מהעבודה. החלפתי דף ואני רוצה להצליח כמאמן".

מה הרעיונות המרכזיים שלקחת איתך מקריירת המשחק לתפקיד האימון?

"הדבר הבסיסי הוא שאתה צריך לראות מאמץ מצד כולם כדי שהקבוצה תהיה טובה יותר. כשחקן אתה צריך לתת את המאמץ הזה, וכמאמן אתה צריך לדאוג שכל השחקנים מספקים את המאמץ הזה לטובת הקבוצה".

חלק מדור הזהב הספרדי

במשך שנים היה סן אמטריו חלק מדור הזהב הספרדי שהוביל את הנבחרת לזכייה באליפויות אירופה ובמדליות באולימפיאדות ובאליפויות העולם. "יש לנו מאמנים נהדרים כבר בגילים הצעירים, כך שהילדים יכולים להשתפר הרבה, גם אינדיבידואלית, גם בטכניקה וגם בהבנה של המשחק", הוא אומר בתשובה לשאלה מה הסוד שמחזיק את הכדורסל הספרדי בטופ כל כך הרבה שנים.

"לדעתי הדור של שנות ה-80 עם גאסול ונבארו פשוט שינה את החשיבה בספרד. הם פתחו את הראש של כולם אצלנו ולקחו את הענף צעד קדימה. היום כולם בספרד בטוחים שאנחנו יכולים לנצח כל אחד ולזכות בכל התארים. זה הסוד".

פרננדו סן אמטריו,

מה הטיפ שאתה יכול לתת לילד צעיר שמתחיל לשחק כדורסל?

"הדבר הראשון הוא ליהנות מכדורסל, ליהנות מהחברים שלך לקבוצה, ליהנות מההשקעה היומית ומכך שאתה יכול להשיג את המטרות".

"יש לי זיכרונות טובים מהמשחקים מול מכבי"

כפי שסיפר, סן אמטריו שיחק במהלך השנים פעמים רבות מול מכבי ת"א וצבר זיכרונות לא מעטים. ממשק נוסף עם הכדורסל הישראלי היה לו בעונת 2009/10 כששיתף פעולה עם ליאור אליהו בקאחה לאבורל וזכה עמו באליפות ספרד.

"היו לנו הרבה דברים בתל אביב במהלך השנים. הדבר הראשון שאני זוכר לצערי הוא סדרת הפלייאוף מול מכבי (בעונת 2010/11, י"מ). הפסדנו את אחד המשחקים בוויטוריה ואז הפסדנו את שני המשחקים בישראל. האווירה הייתה בלתי נתפסת וגרמה לנו להתחרות בצורה מדהימה. הזיכרון השני הוא סל הניצחון שקלעתי מול מכבי בתל אביב (עונת 2012/13). יש לי עוד זיכרונות טובים, אבל אלו שני הדברים הראשונים שעולים לי לראש".

פרננדו סן אמטריו במדי ולנסיה, צילום: EPA

מי השחקן של מכבי שנהנית הכי לשחק מולו?

"צ'אק אידסון. הוא היה בעמדה שלי, ושיחקתי מולו כמה פעמים. התחרות איתו הייתה מהנה ואני זוכר אותה לטובה".

האם ראית במהלך הקריירה עוד שחקנים עם כישרון ייחודי כמו ליאור אליהו?

"הוא שונה משאר השחקנים – הזריקה המיוחדת, הכישרון שלו לרוץ את כל המגרש מצד לצד. זה היה כיף לשחק איתו".

לסיום, זכית בתארים רבים במהלך הקריירה. האם חסר לך שלא זכית ביורוליג?

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

"כן, בהחלט. מפריע לי לא רק שלא זכיתי, אלא שאפילו לא שיחקתי בפיינל פור. זה מעמד מיוחד שרציתי להיות חלק ממנו ולא הצלחתי. אבל אלו החיים ואתה לא משיג את כל המטרות שלך. מי יודע, אולי כעוזר מאמן או כמאמן אני עוד אגיע לשם יום אחד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...