"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
מכבי ת"א: המהפכה, שוב, יצאה לדרך
הצהובים פתחו את האימונים לעונת 2016/17 עם סגל זר חדש כמעט לגמרי • הקפטן, גיא פניני: "שחקנים בשנתיים האחרונות לא הבינו לאן הם הגיעו • אנדרו גאודלוק: "נצטרך להקריב, אנחנו מספיק חכמים כדי לדעת איך לשחק ביחד"
מכבי תל אביב מודל 2016/17. מהפכה בסגל הקבוצה // מכבי תל אביב מודל 2016/17. מהפכה בסגל הקבוצה

מכבי ת"א: המהפכה, שוב, יצאה לדרך

הצהובים פתחו את האימונים לעונת 2016/17 עם סגל זר חדש כמעט לגמרי • הקפטן, גיא פניני: "שחקנים בשנתיים האחרונות לא הבינו לאן הם הגיעו • אנדרו גאודלוק: "נצטרך להקריב, אנחנו מספיק חכמים כדי לדעת איך לשחק ביחד"

,עודכן

1. מהפכת קיץ היא דבר שבשיגרה במכבי ת"א. יש מהפכות כפויות שבאות אחרי הצלחה וחוסר יכולת להחזיק את השחקנים ששכרם עולה, כפי שהיה ב־2014 אחרי הזכייה ביורוליג; יש מהפכות שקורות בגלל אי הצלחה; ויש מהפכות רדיקליות, שנערכות אחרי כישלון גדול. וזו, העונה, המהפכה של מכבי ת"א שמגיעה אחרי השנה הרעה ביותר בתולדות המועדון, עונה שבה נשברו כל השיאים השליליים.

אפשר לחבר לזה את המבנה החדש של היורוליג, שיגביר את הכמות והאיכות של המשחקים במפעל, ונקבל את הקיץ שהביא עימו לצהובים מהפכה משמעותית ודף חדש, כך לפחות הם מקווים.

מכבי ת"א באה לקיץ הנוכחי בגישה שונה. היא העלתה את התקציב, כיוונה לשחקנים מבוקשים ולא התנהלה יותר כמיני אנדרדוג שההצטיינות שלו ביורוליג הוא סוג של הפתעה. הקבוצה גם לא הלכה על שדרוג שחקנים שביצעו קפיצת מדרגה גדולה, כפי שהיה בעבר עם צ'אק אידסון, דורון פרקינס, סופוקליס שחורצאניטיס, ג'רמי פארגו, טייריס רייס וריקי היקמן.

הדוגמה הכי בולטת להתעצמות הקבוצה היא קו חוץ, שהוא הקרם דה לה קרם וכולל את אנדרו גאודלוק וסוני ווימס. הפעם לא חיפשו במכבי ת"א מציאות או הברקות, אלא הלכו על הטוב ביותר. האגו נפגע קשות בעונה שעברה ואסור שזה יקרה שוב.

רוב השינוי מגיע בגיזרת הזרים, שם נשאר כשריד מהעונה האחרונה רק דווין סמית', וגם הוא בסימן שאלה לגבי יכולת ההתאוששות שלו מעונה עמוסת פציעות שאותה סיים כבר בחודש אפריל. מצד אחר רוב הסגל הישראלי נשאר, מלבד טיילור רוצ'סטי (למי ששכח, הוא ישראלי). הגארד, שהגיע לכאן ברעש גדול בקיץ שעבר, התבקש להישאר בבית למרות שיש לו חוזה בגלל העונה החלשה שלו, ובמכבי ת"א מחפשים בנרות קבוצה שתיקח על עצמה חלק מחוזה מיליון הדולר שלו.

2. העונה שעברה היתה היום (ג') באוויר באימון הפתיחה של הקבוצה, לפחות בשאלות של העיתונאים, אבל המרואיינים השתדלו להשאיר אותה מאחור.

הקפטן גיא פניני, שפותח עונה שמינית במכבי ת"א, אמר: "מה שהיה - היה. הדבר הכי נכון בשבילנו זה להסתכל קדימה ולא על מה שהיה. הכי חשוב זה להישאר חיוביים, לקבל את השחקנים החדשים ולהסביר להם לאן הם הגיעו. אולי בנקודה הזו טעינו בשנתיים האחרונות, ייתכן ששחקנים לא הבינו לאן הם הגיעו ואיך צריך להתמודד עם כל הלחצים. הפעם יש לנו שחקנים מנוסים שעשו דברים, אם זה באירופה או באן.בי.אי, ואני בטוח שהם יידעו להתמודד כמו שצריך".

גם גל מקל העדיף ללחוץ על כפתור ה"דיליט" בנוגע לעונה שחלפה: "העונה שעברה זו העונה שעברה, אני תמיד מעדיף להסתכל קדימה. מה שקרה רק עשה אותי יותר רעב. בנו כאן קבוצה חזקה והתפקיד שלנו ושל המאמנים הוא להדביק את הכל ביחד".

על המאמן החדש שלו, ארז אדלשטיין, אמר מקל: "הוא מגיע בשל לתפקיד ואני בטוח שהוא יעשה עבודה מצוינת. בכלל נבנה כאן צוות אימון שאני מאוד אוהב ומאוד מעריך". אדלשטיין וגם עוזר המאמן ליאור ליובין והשחקן איתי שגב לא היו באימון, מכיוון שהם נמצאים במסע משחקים עם הנבחרת.

מקל עם פניני. מתחיל שנה שמינית בצהוב
מקל עם פניני. מתחיל שנה שמינית בצהוב

מקל עם פניני. מתחיל שנה שמינית בצהוב // צילום: עודד קרני

3. קבוצה חדשה, הרבה שמות חדשים, לא מעט סקרנות ועניין, אבל מעל כולם שני מגה סטארים, שיכולים להפוך את מכבי ת"א לקבוצת התקפה אדירה, אם השילוב ביניהם יעבוד כמו שצריך. מדובר כמובן על סוני ווימס ואנדרו גאודלוק.

גאודלוק התייחס לנקודה הזו: "כולנו נצטרך להקריב. פעם זה יהיה סוני, פעם אני ופעם שחקן אחר. אנחנו מספיק חכמים כדי לדעת איך לשחק ביחד".

תפקיד חשוב בשליטה בקבוצה ובחלוקת מצבי הקליעה יהיה לרכזים גל מקל ויוגב אוחיון. מקל: "יש לנו תפקיד חשוב, יוגב ואני נצטרך לדאוג שהכל יזרום. אנחנו מחכים לזה, מדובר באתגר גדול".

ובחזרה לגאודלוק, שהביע הרבה אופטימיות: "זה לא כל כך חשוב מה היה, עכשיו זה דף חדש. אני לא מגיע לשום מקום כדי להפסיד, אני רוצה לזכות באליפויות בכל מקום אליו אני מגיע. זה מועדון עם מסורת, יש כאן משהו מיוחד באוויר. זה מרגיש לי טוב מאוד. אני מכיר את סוני הרבה זמן וביחד עם שאר השחקנים נוכל להצליח".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו