"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
חד וחלק: מכבי ת"א הפסידה 87:76 מול ריאל והודחה מאירופה עם סוויפ משפיל
אחרי שני ההפסדים במדריד, הצהובים של אבי אבן סיימו את עונת היורוליג בעקבות מפלה ביתית כואבת, הפעם במשחק השלישי בסדרת רבע גמר היורוליג מול הבלאנקוס, שהשלימו סוויפ מרשים • ווילבקין היה נקודת האור היחידה עם 22 נקודות • האלופה הישראלית תנסה כעת להגן על התואר המקומי
הצהובים בהלם!
סוף עונה

חד וחלק: מכבי ת"א הפסידה 87:76 מול ריאל והודחה מאירופה עם סוויפ משפיל

אחרי שני ההפסדים במדריד, הצהובים של אבי אבן סיימו את עונת היורוליג בעקבות מפלה ביתית כואבת, הפעם במשחק השלישי בסדרת רבע גמר היורוליג מול הבלאנקוס, שהשלימו סוויפ מרשים • ווילבקין היה נקודת האור היחידה עם 22 נקודות • האלופה הישראלית תנסה כעת להגן על התואר המקומי

יעקב מאיר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

1. מכבי תל אביב הפסידה 87:76 לריאל מדריד וסיימה את העונה האירופית עם 3:0 כואב בסדרת רבע הגמר.

אחרי שני ההפסדים במדריד, הקהל הצהוב הגיע להיכל מנורה מבטחים במטרה לדחוף את השחקנים כדי להימנע מסוויפ כואב. האוהדים חיכו מחוץ לאולם וסיפקו קבלת פנים חמה לשחקני הבלאנקוס. גם בתוך האולם עצמו הייתה אווירה חמה ולוהטת שלא זכורה כבר זמן רב.

לקבוצה הספרדית יש המון ניסיון, ושחקניה הוותיקים כבר חוו הכל במהלך הקריירה. למרות האווירה, פתיחת המשחק הייתה המשך ישיר למה שראינו במפגשים בין השתיים בספרד. הכדור זז מיד ליד עד הקליעה החופשית. וולטר טבארס הענק עשה שמות בצבע והפאניקה שעורר בקרב ההגנה הצהובה הותירה את הגארדים פנויים לזריקות מחוץ לקשת או לחדירות קלות עד הטבעת.

מכבי עוד עשתה קולות של קאמבק בתחילת המחצית השנייה והכניסה שוב את הקהל לעניינים. טבארס הסתבך בבעיית עבירות מוקדמת והתחושה הייתה שאפשר לעשות את זה. אולם בכל פעם שמכבי קצת התקרבה מישהו אחר בריאל הופיע עם שלשה חשובה או סל קשה שהשאירו את היתרון בצד הספרדי עד שריקת הסיום.

אפילו המדים הלבנים לא עזרו הפעם. המאזן של מכבי ת"א עם המדים ההיסטוריים עמד על 0:7 העונה עד המשחק הזה, אבל מול הלבנים האמיתיים, אלו מבירת ספרד, גם הסטטיסטיקה, האמונות והסגולות לא הועילו.

הצהובים בהלם!,
סקוטי ווילבקין. העונה האירופית הסתיימה, צילום: אלן שיבר
ריאל מדריד חוגגת בהיכל, צילום: אלן שיבר

2. היכולת המצוינת בחודשיים האחרונים לפני פתיחת הסדרה לעומת התצוגות החלשות של ריאל בתקופה שקדמה לרבע הגמר, גרמו לחלק מאוהדי מכבי ת"א לחשוב שקבוצתם פייבוריטית מול הספרדים.

המציאות התנפצה להם מול העיניים והפערים העצומים התגלו במלואם. ריאל מדריד טובה יותר מהצהובים כמעט בכל פרמטר. יש לה יותר ניסיון, היא עמוקה, איכותית ומאומנת הרבה יותר. ההתקפה שלה עובדת כמו מכונה משומנת מול ניסיונות היחידים של שחקני מכבי.

ההגנה המתואמת שלהם היא פשוט תאווה לעיניים. הספרדים אולי נתנו לסקוטי ווילבקין לקלוע, אבל שיבשו לחלוטין את ההתקפה הקבוצתית ולא נתנו לאף אחד מהשחקנים האחרים להיכנס למשחק.

אבי אבן עשה עבודה מצוינת מאז מינויו לתפקיד המאמן והוציא את הקבוצה מהמשבר הגדול אליו נקלעה, אבל איך אומרת הקלישאה "ניסיון לא קונים במכולת". הסדרה הזו הראתה שראש מחלקת הסקאוטינג של מכבי ת"א עדיין לא למד את מה שפבלו לאסו כבר הספיק לשכוח. הפערים הגדולים בין הקבוצות התבטאו גם על הקווים.

למכבי יש עבודה רבה בקיץ כדי להגיע לרמה של הגדולות באירופה ולא להזדקק לעזרה מלמעלה כדי להעפיל ברבע הגמר. בינתיים נשאר לה לנסות להגן על תואר האליפות בישראל.

סקוטי ווילבקין בפעולה, הערב,
סקוטי ווילבקין בפעולה, הערב,
מאבק אווירי ביד אליהו, צילום: אלן שיבר
זיזיץ' בפעולה, צילום: אלן שיבר
חילופי תשורות בהיכל, צילום: אלן שיבר
משחק מס' 3 בהיכל, צילום: אלן שיבר
סקוטי ווילבקין בפעולה, צילום: אלן שיבר
הקפטן הצהוב בפעולה, צילום: אלן שיבר

הערב, בגיבוי יותר מ-10,000 אוהדים צהובים ביציעי ההיכל, החבורה של אבי אבן יודעת שכל מה שנחוץ כדי להביא למפנה ניצחון אחד. אמנם מעולם לא חזרה קבוצה מפיגור 2:0 לניצחון בסדרת הטוב מ-5 ביורוליג, אבל תמיד יש פעם ראשונה.

שמעון מזרחי במתח, צילום: אלן שיבר
אבי אבן על הקווים, צילום: אלן שיבר
מתוח בהיכל, צילום: אלן שיבר
אבי אבן בפעולה, צילום: אלן שיבר

"טבען של סדרות זה שמה שנשאר זה הניצחון או ההפסד", אמר מאמן מכבי ת"א אבי אבן לקראת המשחק, "אנחנו לא רוצים למחוק את מה שהיה, אחרת לא נלמד מזה. אנחנו מתייחסים למשחק הבא כמו לגמר שלנו. המשחק הקודם לא היה נעים, אבל אין לנו זמן, זו סדרה והפנים קדימה".

מהלך המשחק

ברבע הראשון, ריאל מדריד עלתה ל-6:12, אבל סקוטי ווילבקין דאג להרגיע אותה עם שתי שלשות רצופות, שהביאו את מכבי ל-13:14. אלא שטבארס עשה למכבים חיים קשים בשני צדי המגרש והשלים ריצת 0:9 ספרדית. אבל מכבי ת"א קלעה 8 מ-11 הנקודות הבאות, כולל דאנק של ריינולדס עם סיום הרבע, שהסתיים ב-22:25 לזכות האורחים.

טירוף בהיכל, צילום: אלן שיבר
פאבלו לאסו על הקווים, צילום: אלן שיבר

ברבע השני, מכבי ת"א המשיכה לרדוף, כשריינולדס מצמק ל-29:33 עם שלשה, אך רואה את פרננדס מגיב עם שלשה משלו בצד השני. ווילבקין המשיך לצבור נקודות והגיע ל-15 עם סל קשה, אך סלים קלים מדי של יוי ויאבוסלה סידרו לריאל 34:43. שני סלים של ז'יז'יץ' מכדורים חוזרים בהתקפה השאירו את המארחת בתמונה, והמחציתהראשונה הסתיימה ב-41:51 לריאל.

דני אבדיה בהיכל, צילום: אלן שיבר

בפתיחת הרבע השלישי, נאנלי קלע סל עם עבירה, קלויארו הוסיף שתיים במתפרצת וההיכל עף באוויר. גם ז'יז'יץ' המשיך לתרום כשסחט מטבארס עבירה רביעית ומיד אחר כך הטביע מאסיסט של אנג'לו - אך היתרון של ריאל נותר בעינו. שלשה גדולה של יוי עם הבאזר סידרה לריאל61:73 אחרי שלושה רבעים.

ריינולדס על הפרקט, צילום: אלן שיבר
סקוטי ווילבקין בפעולה, הערב,
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

ברבע האחרון מכבי ת"א ניסתה לחזור, עם סל של ווילבקין ושלשה של וויליאמס, אבל זה פשוט לא הספיק כדי לחזור לתמונה ובכל פעם מחדש ריאל מצאה דרך להשיג נקודות. בסיום -מכבי ת"א הפסידה 87:76 מול ריאל והודחה מאירופה עם סוויפ משפיל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...