"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
הממשלה מתעכבת: זהו מחיר חוסר האמון
בימים כתיקונם דרעי היה מאמין לנתניהו, וגם סמוטריץ' ובן גביר • אך את חוסר האמון מצידם קנה ביושר • לאורך שנים זרק המחאות חסרות כיסוי ליותר מדי אנשים ומפלגות
בנימין נתניהו ואריה דרעי| צילום: אורן בן חקון

הממשלה מתעכבת: זהו מחיר חוסר האמון

בימים כתיקונם דרעי היה מאמין לנתניהו, וגם סמוטריץ' ובן גביר • אך את חוסר האמון מצידם קנה ביושר • לאורך שנים זרק המחאות חסרות כיסוי ליותר מדי אנשים ומפלגות

,עודכן
0השמעה

"אלו ימים מורכבים לחברה הישראלית כשמחלוקות על סוגיות יסוד מאיימות לקרוע וללבות אלימות ושנאת חינם".

כך כתב נשיא המדינה, יצחק הרצוג, כשהחליט לתת לראש הממשלה המיועד, בנימין נתניהו,ארכה בת עשרה ימים לסיים את הרכבת הממשלה.

נראה היה בתחילה שזו עומדת להיות ״הליכה בפארק״ עבור נתניהו.

63 חברי כנסת התייצבו מאחוריו, כשלכולם מטרה אחת בלבד - להחליף את הממשלה היוצאת, שאותה כינו "לא לגיטימית", מהר ככל האפשר ולהקים ממשלת ימין על מלא־מלא.

והנה, עברו 28 ימים, והקוסם נתניהו נדרש לעוד ימים כדי להשׁביע וגם להשׂביע בתפקידים את חברי ממשלתו ולחזור לבלפור.

ביום שישי האחרון כתב אלוף (מיל') גרשון הכהן, שזו תולדה מכך שקם דור מנהיגים חדש בציונות הדתית, שהם משפטנים ולכן נכנסים לכל תג ותו ולא לוקחים את מה שנותנים, כמו המפא"יניקים, ומשפרים עמדות תוך כדי תנועה.

זו אינה הבעיה. נכון, בצלאל סמוטריץ' משפטן וגם שמחה רוטמן. וגם איתמר בן גביר בקיא במשפט. והסיעות החרדיות נעזרות גם הן במשפטנים.

אך לא הבקיאות וההתפלפלות המשפטית מדריכות אותם, אלא חוסר אמון בהתנהלות של נתניהו ובהבטחותיו.

כזכור, היה זה סמוטריץ' שאמר על נתניהו שהוא שקרן בן שקרן. כן, הם רוצים שהוא יהיה ראש ממשלה ומאמינים שיהיה טוב, אבל הם לא מאמינים להבטחות שלו. הם גם חוששים שהממשלה לא תחזיק את מלוא ימיה בשל ההתנהלות של נתניהו כלפי שותפותיו. עדיין טרי בזיכרון מה עשה לבני גנץ, כשלא העביר תקציב כדי שלא לקיים את הרוטציה; מה עשה להרצוג ב־2015: ניהל אינסוף מגעים, ובסוף חתך ולקח את אביגדור ליברמן; ואיך התנהג לבנט ולשקד ולאהוד ברק ולציפי לבני וליאיר לפיד, שאותם פיטר פחות או יותר בהודעת סמס. וניר ברקת, שעדיין מחכה לקיום ההבטחה הפומבית שלפיה ימונה לשר אוצר - הבטחה שלא תקוים גם בממשלה הזאת. הבטיח, אך לא הבטיח לקיים.

לכן סמוטריץ' רוצה הסכם, מעין משפטי, שיכלול את כל הסעיפים שחשובים לו. עד פרטי הפרטים הכי קטנים. רוצה סמכויות שיוכל לבצע את מה שהוא מאמין בו, בלי תלות בהסכמת נתניהו. ואריה דרעי לא מוכן לכלום, עד שלא ישנו את החוק כך שיוכל לכהן בממשלה כשר הפנים וכשר הבריאות ועם תואר חסר ערך של משנה לראש הממשלה. בימים כתיקונם דרעי היה מאמין לנתניהו שהחוקים ישונו ושהוא יושבע בשלב ב׳, והיה מסכים להשבעת ממשלה בלעדיו; בן גביר דורש את העברת הסמכות על המשטרה אליו כאן ועכשיו, כדי שיוכל לממש את מה שחשוב לו באיו״ש עם גדודי מג״ב שיעברו להצדיע לו, בלי לשאול רשות מנתניהו.

נתניהו קנה את חוסר האמון מצידם ביושר. לאורך שנים הוא זרק המחאות חסרות כיסוי ליותר מדי אנשים ומפלגות. ממשלת נתניהו החדשה תוקם ותושבע גם אם נדרשים לכך עוד עשרה ימים. הבעיה היא הדם הרע שהצטבר ועלול לפגוע באורך ימיה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו