"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
קץ האימפריה?

קץ האימפריה?

,עודכן

המשבר הנוכחי גורם כאב ראש אדיר לארה"ב ולקברניטיה. אמריקה היתה המקור ליצירתו עם הריביות הנמוכות שניפחו את בועת הנדל"ן וכעת היא גם נדרשת לנקות את הבלאגן. המאמצים העילאיים שעושה הנהגתה הכלכלית בראשותם של יו"ר הפד בן ברננקי ושר האוצר הנרי פולסון, לא מניבים פרי בשלב זה, אך השניים יכולים "להתנחם" בכך שבמשבר הכלכלי הבא הדוד סם כבר לא יהיה אחראי לפתרון המשבר.

ההתמוטטות חסרת התקדים שאנו חווים כעת היא כנראה האחרונה עבור ארה"ב בתפקידה כמנהיגת העולם. בסיבוב הבא יהיו אלה מנהיגים אחרים שיצטרכו לשבור את ראשם, וזה לא ממש משנה אם הם יגיעו מסין, מאירופה או ממדינות המפרץ.

מדוע? במשבר הזה, שתופס את ארה"ב במצב לא מזהיר מראש עם גירעון עצום במאזן המסחרי, דולר חלש והתחזקותה של סין, היא גם מאבדת את סמליה המרכזיים שליוו אותה מאז הפיכתה לשליטה הבלתי מעורערת של העולם אחרי סיומה של מלחמת העולם השנייה. קודם וול-סטריט, עגל הזהב של הכלכלה החופשית ומיצוי החלום האמריקני, וכעת זו תעשיית הרכב, ליבה של הכלכלה האמריקנית. המאבק בזירת הרכב מול יפן מתנהל כבר כמה עשורים, אך במשבר הנוכחי נראה כי דטרויט סופגת מכה אנושה.

אילו כלים לדומיננטיות עולמית ייוותרו בידי ארה"ב לאחר שחלק מהמוסדות הפיננסיים שלה נמכרו לקרנות מאסיה או מדינות המפרץ וחלקם קרסו? מה יקרה לאחר שגם סמליה של הכלכלה האמריקנית שמככבים בכל סרט תוצרת הוליווד, כגון GM, פורד או קרייזלר, יימכרו ליצרניות רכבים יפניות? גם מחירי הנדל"ן, שכבר נופלים וצפויים להמשיך ולצנוח, יוצרים הזדמנויות נדירות לבעלי הכיסים העמוקים שמגיעים ממדינות שנהנו מזינוק חסר תקדים במחירי הנפט.

המשבר הנוכחי משנה לא רק את כללי המשחק הכלכליים ובונה סדר עולם כלכלי חדש, אלא עשוי להפיל סופית את הענקים הקודמים כדי לרומם את הענקים החדשים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו