נשיאת הרווארד היוצאת, קלודין גיי. צילום: אי.פי

אחרי שעוררה מהומה - נשיאת הרווארד היוצאת מודה בטעויות ומזהירה: "מנסים לפגוע בעמודי התווך של התרבות האמריקנית"

בטור ל"ניו יורק טיימס" מפרסמת קלודין גיי את הסיבות להתפטרותה ומדברת על חלק מהאירועים שהובילו להחלטה • גיי הוסיפה כי "בקמפיין להדחתי מיחזרו סטריאוטיפים גזעניים על אופיים של אנשים בצבע מסוים" • על כישלונה לגנות בצורה חד משמעית את מתקפת חמאס ב-7 באוקטובר: "נפלתי למלכודת שנטמנה מראש - עשיתי טעויות"

לראשונה מאז התפטרותה, החליטה נשיאת הרווארד לשעבר, קלודין גיי, לפרסם חלק מהאירועים שהובילו להחלטה במסגרת מאמר דעה שכתבה ל״ניו יורק טיימס״ ושפורסם לפנות בוקר (שעון ישראל).

צפו: ראשי האוניברסיטאות בארה"ב מסרבות להגדיר קריאה לרצח העם היהודי כהפרה של הקוד האתי // ישראל היום חדשות

״ביום שלישי, קיבלתי החלטה קשה אך הכרחית להתפטר מתפקידי כנשיאת הרווארד," פתחה גיי את דבריה. "במשך שבועות, אני והמוסד שאליו הקדשתי את חיי המקצועים נמצאים תחת התקפה. האופי והאינטליגציה שלי הותקפו, המחוייבות שלי להילחם באנטישמיות הוטלה בספק. תיבת המייל שלי הוצפה בגידופים, כולל איומים במוות. כינו אותי 'שחורה' מספר כה רב של פעמים שאינני יכולה למנות״.

"התנכלות דמגוגית"

״כולי תקווה שהתפטרותי תבטל את היכולת של דמגוגים להתנכל למוסד הנשיאות במסגרת הקמפיין שלהם נגד כל האידיאלים עליהם הוקם הרווארד - מצויינות, פתיחות, עצמאות ואמת״.

הפגנת "חירום" בהרווארד אחרי הטבח של חמאס, צילום: רויטרס

״בעת עזיבתי, ראוי לומר כמה מילות אזהרה. הקמפיין שהובל נגדי לא היה רק נגד אוניברסיטה או מנהיג אחת. זו הייתה התכתשות יחידה במלחמה רחבה יותר כדי לפרק את אמון הציבור בעמודי התווך של התרבות האמריקנית. קמפיינים מהסוג הזה מתחילים בהתקפות על מוסדות חינוך שמסייעים להעביר את המסרים של תעמולה. אבל זה לא נגמר בזה. מוסדות מהימנים ככל שיהיו ימשיכו ליפול קורבן לניסיונות לערער על הלגיטימיות שלהם ושל אמינות מנהיגיהם״.

"עשיתי טעויות"

גיי התייחסה גם לכישלונה לגנות בצורה חד משמעית את מתקפת חמאס ב-7 באוקטובר. ״כן, עשיתי טעויות. בתגובתי הראשונה לזוועות שאירעו בשביעי לאוקטובר הייתי צריכה להבהיר את מה שכל בעל מצפון טוב יודע - חמאס הוא ארגון טרור השואף להשמיד את מדינת היהודים. ובשימוע בקונגרס בחודש שעבר נפלתי למלכודת שנטמנה עבורי מראש. כשלתי במענה שהיה צריך להעביר בצורה ברורה כי קריאות לרצח עם של יהודים הן מתועבות ולבתי מתקבלות ושאשתמש בכל הכלים שעומדים לרשותי כדי להגן על הסטודנטים היהודיים מפני שנאה מהסוג הזה״.

נשיאת אוניברסיטת הרווארד, קלודין גיי, צילום: רויטרס

בהמשך המאמר התייחסה הנשיאה לשעבר להאשמות שהופנו כלפיה בנוגע להעתקות לכאורה שבוצעו בעבודותיה האקמדאיות מהעבר. ״לאחרונה, ההתקפות נגדי הופנו לעבודותיי באקדמיה. כאשר נודע לי על שגיאות שביצעתי, ביקשתי מיידית לתקן זאת מול כתבי העת בהם עבודתיי פורסמו. מעולם לא הצגתי מצג שווא של ממצאי המחקר שלי ומעולם לא לקחתי קרדיט על מחקרים של אחרים״.

"הקמפוסים אינם המקום למאבקים פוליטיים"

גיי התייחסה לגזענות שהופנתה כלפיה במסגרת הקמפיין שקרא להתפטרותה. ״מעולם לא חשבתי שאצטרך להגן על מחקרים בני עשרות שנים, אבל השבועות האחרונות הוכיחו לי כי ניתן להרוס את האמת. אלו שניהלו ללא הפוגה את הקמפיין להדחתי השתמשו בשקרים ובעלבונות ולא בטיעונים מנומקים. הם מיחזרו סטריוטיפים גזעניים על האופי של אנשים עם צבע מסויים והשתמשו בנרטיבים שקריים של חוסר יכולת״.

בסיום מאמרה ציינה גיי כי ״הקמפוסים בארה״ב חייבים להישאר מקומות בהם סטודנטים יכולים ללמוד, לחלוק ידע ולצמוח יחד, ולא מרחבים בהם מתקיימים מאבקים פוליטיים. האוניברסיטאות חייבות להישאר עצמאיות שבהם האומץ וההיגיון מתאחדים כדי לקדם את האמת, לא משנה אילו כוחות יפעלו נגדם״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו