"ציונים, לכו להז***ן": שוב תקרית אנטישמית חמורה באוניברסיטה בארה"ב

עלונים שעליהם נכתבו באנגלית קללות אנטישמיות הודבקו ברחבי הקמפוס של אוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון בבירת ארה"ב • "הצילו את שייח' ג'ראח, שחררו את פלשתין"

הפגנה אנטי ישראלית באוניברסיטה מישיגן (ארכיון), צילום: איי.פי

תקרית אנטישמית חמורה נוספת באוניברסיטה מרכזית בארה"ב: עלונים שעליהם נכתב באנגלית "ציונים, לכו לה**ן", הודבקו ברחבי הקמפוס של אוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון בבירת ארה"ב. בתחתית העלונים נכתב: "הצילו את שייח' ג'ראח, שחררו את פלשתין".

התקרית החמורה התרחשה על רקע מגמה של התחזקות האנטישמיות מצד שמאל באוניברסיטאות בארה"ב, וכשבוע לאחר הסערה באוניברסיטת ברקלי, שם קיבלו תשעה ארגוני סטודנטים מהפקולטה למשפטים החלטה שאוסרת על הזמנת דוברים "שתומכים בציונות, במדינת האפרטהייד ישראל ובכיבוש של פלשתין". 

על פי הארגון האמריקני "Stop Antisemitism", שמנטר וחושף גילויי אנטישמיות בארה"ב, "אוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון מדורגת בדו"ח שלנו בתחתית רשימת האוניברסיטאות והקולג'ים שנתפסים כבטוחים עבור סטודנטים יהודים". עוד נטען בדו"ח של הארגון כי סטודנטים יהודים במוסד טוענים שההנהלה אינה לוקח ברצינות את הבעיה, וכי הם חווים חשש גובר להזדהות כיהודים בקמפוס.

גילויי אנטישמיות במסווה של דאגה לזכויות אדם והגנה על הפלשתינים הפכו לתופעה נפוצה בקמפוסים בארה"ב. לדברי יוסי הולנדר, איש עסקים ישראלי שמתגורר בקליפורניה ופעיל רבות במאבק נגד האנטישמיות, "התופעה של אנטישמיות משמאל במסווה של ערכים ליברליים קיימת כיום כמעט בכל הקמפוסים, ואנו מאתרים אותה גם בכמות הולכת וגדלה של בתי הספר בארה"ב - כ-25% נכון לעכשיו". 

הולנדר ציין כי "הבעיה חמורה ביותר במוסדות להשכלה גבוהה בניו יורק, בייחוד באוניברסיטת קולומביה היוקרתית ובאוניברסיטה העירונית של ניו יורק (CUNY)". כך למשל, ב"ג'ואיש ג'ורנל" דווח כי באוניברסיטת המדינה של ניו יורק (SUNY), שתי קורבנות של תקיפה מינית גורשו מקבוצת התמיכה שבה ביקשו לקחת חלק כיוון שהזדהו כציוניות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר