ארבעה הרוגים בפיגוע בבית ספר בפיליפינים

פצצה הונחה בטקס מיסה שהתקיים בבית ספר תיכון בעיר המוסלמית מראווי • במדינה חושדים במחבלי ארגון הטרור דאעש

זירת הפגיוע בעיר מראווי בפיליפינים. צילום: אי.פי.איי

טרור בפיליפינים: ארבעה בני אדם נהרגו בפיצוץ מטען תופת בבית ספר בעיר מראווי, באי הדרומי מינדנאו, באזור שרוב אוכלוסייתו מוסלמית. הפיצוץ התרחש באולם ספורט בבית ספר תיכון השייך לאוניברסיטת מינדנאו, שם התקיים טקס מיסה קתולית של המיעוט הנוצרי בעיר.

נשיא הפיליפינים, פרדיננד מרקוס הבן, גינה את המתקפה ואמר כי הנחה את הצבא והמשטרה להבטיח את שלום הציבור בעיר. "אני מגנה במילים החריפות ביותר את המעשה הנתעב וחסר ההיגיון הזה שבוצע על ידי מחבלים זרים. קיצוניים שמוכנים להשתמש באלימות נגד החפים מפשע תמידי ייחשבו אויבים של החברה שלנו", אמר הנשיא, בהתייחסות לחשדות שמדובר באנשי דאעש שביצעו את הפיגוע.

ארבע הרוגים בפיגוע בבית ספר בפיליפינים // רויטרס

מפקד הצבא בעיר מראאווי, הגנרל גבריאל וויראי, אמר כי לפחות 50 בני אדם נפצעו והובאו לקבלת טיפול רפואי בשני בתי החולים של העיר. כוחות גדולים של הצבא חסמו לתנועה כמה שכונות בעיר בחיפוש אחרי מבצעי הפיגוע, אך בשלב זה לא ידוע על מעצרים שבוצעו.  

האי מינדנאו הוא המוקד הגדול היחיד של אוכלוסייה מוסלמית בפיליפינים והוא סובל זה עשורים מהתקוממות אסלאמית שמתפרצת מדי פעם ללחימה של ממש. בשנת 2017 ארגון דאעש, בסיוע לוחמים זרים, הצליח להשתלט על העיר מראווי ולהפוך אותה לבסיס התקפות על כפרים ועיירות ברחבי האי.

לוחם דאעש בעיר מראווי בפיליפינים, צילום: רויטרס

הצבא הפיליפיני פתח במצור ממושך על האי ולאחר חמישה חודשים של לחימה ברוטאלית, שהחריבה לגמרי חלקים גדולים מהעיר, המחבלים הובסו והעיר שוחררה מידם. לטענת הצבא הפיליפיני, קרוב לאלף מחבלים נהרגו -12 נשבו במהלך הקרבות, בעוד הצבא ספג 168 אבדות. קרוב למאה אזרחים נהרגו ויותר ממיליון בני אדם נעקרו מבתיהם כתוצאה מהמלחמה. נשיא הפיליפינים דאז, רודריגו דוטרטה, הודה לראש ממשלת ישראל נתניהו על סיוע מודיעני שהעניקה לטענתו ישראל לצבא הפיליפיני במהלך הקרב על מראווי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר