הטבח בקנדה: אחד החשודים נמצא מת, המצוד אחר אחיו נמשך

נמצא הרכב ששימש את השניים • בקהילה סבורים: "האירוע עלול להיות קשור לסחר בסמים"

עוזרת הנציבה רונדה בלקמור מהלך מסיבת עיתונאים. ברקע תמונות החשודים, צילום: אי.פי

יממה לאחר ש־10 איש נרצחו ו־15 נפצעו במסע דקירה המוני נגד כמה קהילות ילידיות לרוחבה של פרובינציית ססקצ'ואן בראשון לפנות בוקר (שעון מקומי) - החשוד דמיאן סנדרסון נמצא מת. המצוד אחר אחיו מיילס נמשך.

לצד זאת, המכונית ששימשה את השניים אותרה. המכונית מסוג "ניסאן רוג" שחורה נמצאה במרחק של כ־300 ק"מ מזירת האירוע. כוחות הביטחון מהדקים את המצוד אחר מיילס באמצעות כמה נקודות ביקורת - תוך שהם שמים דגש על בירת המחוז, רג'ינה, שבה נראו השניים לאחרונה. במשטרה מאמינים כי מיילס עדיין מסתתר באזור.

בקהילת "האומה ג'יימס סמית' קרי", שבה חברים כשלושת אלפים תושבים, הכריזו על מצב חירום. לטענתם, האירוע עלול להיות קשור לסחר בסמים.

צוות זיהוי פלילי באחת מזירות מסע הדקירה בקנדה, צילום: רויטרס
שוטר באחת מזירות מסע הדקירה בוולדון, ססקצ'ואן שבקנדה, צילום: אי.פי

דורין ליז, קשישה תושבת וולדון, תיארה מה שנראה כמפגש עם אחד הרוצחים אחרי שהרשויות התריעו על התקרית: "הבחור בא לכאן והיה לו מה שנראה כמו מעיל על פניו, ואמר: 'אני צריך שמישהו ייקח אותי לבית החולים. נדקרתי, והפה שלי נפגע'", סיפרה הקשישה. "אני השבתי 'טוב, בוא נראה את זה' והוא אמר: 'לא, זה ממש גרוע. אני לא יכול להראות לך'. אמרתי 'איך קוראים לך? אבל לא יכולתי להבין", הסבירה ליז שבחרה לבסוף לא לעזור לחשוד.

הירח עולה מעל אסם תבואה בזמן המצוד באירוע הדקירה ההמוני בוולדון, ססקצ'ואן, קנדה, צילום: רויטרס

ראש ממשלת קנדה, ג'סטין טרודו, צייץ בחשבון הטוויטר שלו לאחר האירוע: "הפיגועים בססקצ'ואן הם מחרידים ושוברי לב. ליבי ומחשבותיי עם אלו שאיבדו אדם אהוב ועם אלו שנפצעו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר