"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

טורף על: בלוגר האוכל שעושה מהמצב בעיראק מטעמים

מוחמד קאזם מחזומי מציג בעשרות סרטונים מגרים עיראק צבעונית, מגוונת ושפויה •לצד ביסים ממנות מסורתיות של ארץ הפרת והחידקל הוא מסקר גם את הטרנדים החמים מהעולם שמגיעים אל המדינה ולא מתבייש להעלות גם נושאים פוליטיים

,עודכן
0השמעה
מוחמד קאזם מחזומי עם הצעה מפתה, צילום: פייסבוק

הרשתות החברתיות בעולם הערבי הן זירה להתגוששות פוליטי, קנאות דתית והפצת תעמולה של הכוחות השונים הפועלים בו, אך היא גם יכולה לספק הצצה לעולם של אלו שנלחמים על שמירת הנורמליות והשאיפה לאיכות חיים טובה יותר. דוגמה מאלפת לתופעת רשת כזו הוא בלוגר האוכל מוחמד קאז'ם מחזומי.

מחזומי מתחזק חשבון פייסבוק, טיק טוק ואינסטגרם בו הוא מציג לעולם את שפע המסעדות, בתי האוכל ומגדלי המזון שיש לארץ שתי הנהרות להציע והוא הפך מבלוגר אנונימי לתופעת רשת של מאו תאלפי עוקבים בתוך זמן קצר להדהים. אל מחזומי מייצר סרטונים בהם הוא נראה מבקר במסעדות שונות, טועם מנות קלאסיות מהמטבח העיראקי לצד מזון מהיר מיובא שהולך ונעשה פופולרי במדינה הערבית ומטייל בנופים הייחודיים של עיראק.

מחזומי נראה בסרטונים שלו כשהוא טועם פיצה ועוף מטוגן בסגנון אמריקני לצד פאצ'ה, מנה של קיבה ממולאת או סמק מזגוף, דג הר על
האש שהוא אחת ממנות הדגל של המטבח העיראקי. מחזומי חוזר שוב ושוב למנות עיראקיות מוכרות ומנחמות כמו קוזי, מנת בשר ואורז אך גם דואג לעדכן את צופיו במסעדות חדשות שנפתחות חדשות לבקרים בבירה בגדד ובטרנדים חדשי םבתחום המזון.

בן קבוצת הרוב השיעית, מחזומי מעלה לעיתים קרובות סרטונים מהערים הקדושות לשיעים שם הוא טועם מאכלים מקומיים ומשוחח עם סוחרים מקומיים, עולים לרגל מרחבי העולם השיעי ובעלי דוכנים בשווקים. במהלך חג העשורא השיעי הפיק אל מחזומי סרטון בו הציג את עולמם הקולינרי של השיעים, המאכלים האהובים עליהם במהלך החג והמתנדבים הרבים שמגיעים לעיר הקדושה נג'ף על מנת לבשל עבור החוגגים.

אך מחזומי לא מסתפק בלהציג לבני ארצו ויתר העולם דובר הערבית את המטבח של עדתו בלבד והוא מסתובב לעיתים קרובות במעוזים של קבוצות אתניות אחרות כמו הסונים במוסול, שם פרסם פרק ארוך על שוק הדגים המשתקם של העיר, שנחרבה לגמרי במהלך המלחמה נגד ארגון הטרור דאעש. מחזומי משתייך לדור צעיר של שיעים שלא מתביישים להראות נטיות ליברליות ולהציג את המגוון של עיראק בגאווה. במהלך ביקור בעיר סולימאניה בחבל הכורדי בעיראק מצטלם מחזומי לצד הדגל הכורדי ומברך את הצופים בברכת "ברוכים הבאים לכורדיסטן העיראקית".

מחזומי לא מציג רק עיראק שפויה, מרתק וטעימה אלא גם לא מפחד לנקוט בעמדה פוליטית בעמוד הפייסבוק שלו. במהלך חודש אוקטובר, לאחר ניסיון התנקשות של המיליציות הפרו-איראניות במדינה בראש ממשלת עיראק, מוסטפא אל-כאזמי, מחזומי פרסם סרטון בו הביע זעם על ניסיון ההתנקשות. לצד תמונה של ילדיו משחקים בפאר בבגדד כתב הבלוגר: "אין דבר שאנו רוצים לספק לילדנו יותר מביטחון אישי. לכן אני שואל את אלו שניסו לחסל את ראש הממשלה באמצעות מל"ט, האם אתם רוצים שנחזור להפגין בכיכרות? האם אתם רוצים מלחמת אזרחים? כל הכבוד לאלו שמגנים על שלומה של עיראק".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר