"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מטח הרקטות לצפון: קבלני הביצוע פלשתינים, אך האור הירוק לטיווח הגליל ניתן מחיזבאללה

בשעה שחמאס ממתג את עצמו כ"מגן ירושלים", נסראללה מסתגר בבונקר וסופג עקיצות מעמיתיו בעזה • מנהיג חיזבאללה מנסה לפסוע על סף התהום, ולהתגרות בישראל מבלי להבעיר את לבנון • המטח לצפון לא יכול היה לצאת לפועל ללא אישורו המפורש • פרשנות

,עודכן
0השמעה
מנהיג חיזבאללה נסראללה, צילום: צילום מסך, מישל דוט קום

גם אם חיזבאללה לא נטל אחריות עלירי רקטות הגראד בקוטר 122 מ"מ שנורו מדרום לבנוןלעבר הקריות, מפרץ עכו והגליל התחתון, ברור לכל בר דעת כי מדובר בשיגורים שבוצעו בידיעה והסכמה של ‏ארגון הטרור השיעי.

ייתכן אף שחיזבאללה, שלמעשה שולט בפועל במדינת הארזים השסועה פוליטית ומפוררת כלכלית וחברתית, היה זה אשר חימש את הארגון הפלשתיני - ככל הנראה החזית העממית, המפקדה הכללית בראשות אחמד ג'יבריל - שביצע את השיגורים בפועל. בכל הנוגע למרחב דרום לבנון והכפרים הלבנוניים באזור הנושק לגבול הצפון-מערבי של ישראל - ידו של חיזבאללה בכל ויד כל בו.

מטח לצפון הארץ, יירוטים מעל הקריות

מאז תום מלחמת לבנון השנייה ב-2006, חיזבאללה נוהג לעשות שימוש בארגוני הפרוקסי הפלשתיניים והפרו-פלשתיניים בדרום לבנון כקבלני משנה. זאת בעיקר לצורך שיגור פצמ"רים ורקטות לעבר בסיסי צה"ל ויישובי קו העימות בגבול לבנון-ישראל, תוך הקפדה שלא לפגוע בחיי אדם.

אולם מאז החלמבצע "שומר החומות" בעזה,חיזבאללה פועל באמצעות אותם ארגוני פרוקסי פלשתיניים בדרום לבנון על מנת להטריד את כוחות צה"ל בגבול הצפוני, תוך ניסיונות בלתי פוסקים לערער את השקט היחסי בגזרה.

חיזבאללה יודע שצה"ל מסוגל להתמודד עם כמה חזיתות בו-זמנית, ואין מדובר בהנחה של ארגון הטרור הלבנוני כי בשל הלחימה בגבול הדרום יימנע צה"ל מתגובה קשה ויסתפק בהכלה, אלא בניסיון עיקש לבחון את רף הסבלנות והסובלנות של ממשלת ישראל והעומד בראשה - בנימין נתניהו.

עניין נוסף הוא הדיווחים אודות הפסקת אש, שככל הנראה תוכרז בימים הקרובים ואפילו בתוך שעות לנוכח הודעתו של הנשיא האמריקני ג'ו ביידן כי הוא מצפה מישראל לרגיעה משמעותית בהסלמה בדרום עוד היום (רביעי).חיזבאללה וארגוני הפרוקסי הפלשתיניים שלו בדרום לבנון רואים את ההתרברבות של חמאס, שממצב עצמו כמגן ירושלים ופלשתין הכבושה כפועל יוצא של הסבב המלחמתי הנוכחי, וייתכן שהם מבקשים לקצור הישג נקודתי בירי לעבר מפרץ חיפה עמוס התשתיות האסטרטגיות. זאת תוך הנחה שישראל תבליג על האירוע ולא תרצה להסלים את המצב הביטחוני בגבול הצפון תחת האפשרות הממשית להפסקת אש בדרום.

אסור לשכוח כי היה זה דווקא ראש הלשכה המדינית של חמאס איסמעיל הנייה ששיגר עקיצה לחיזבאללה ומנהיגו השייח' נסראללה, כשאמר בנאום שנשא לאחר שיגור הרקטות לירושלים כי "בעוד ארגוני התנגדות מחוץ לעזה לא עושים דבר מלבד לאיים ולהתרברב, חמאס הוא זה ששומר על מסגד אל אקצא וירושלים". ומה טוב יותר מבחינת חיזבאללה להשיב להנייה באמצעות ירי טילים לעבר מפרץ חיפה?

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר