"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מקרון: גם אם המחנה שלי יפסיד בבחירות לאסיפה הלאומית, לא אתפטר מהנשיאות

נשיא צרפת על החלטתו לפזר את האסיפה הלאומית: לא רוצה להעביר את המפתחות לימין הקיצוני בבחירות לנשיאות ב-2027• תקף: בעניין ההגירה, הימין הקיצוני רוצה לוותר על עיקרון הענקת המקלט, השמאל הקיצוני ינהג ברכות גדולה • הזהיר: ניצחון הימין הקיצוני יביא ליציאת צרפת מנאט"ו

,עודכן
0השמעה

מקרון על הבחירות: הדרך היחידה קדימה

מאמץ לבלום את הימין הקיצוני: נשיא צרפת עמנואל מקרון מבהיר היום כי אין בכוונתו להתפטר גם אם המחנה שלו יפסיד בבחירות הבזק לאסיפה הלאומית בסוף החודש.

במסיבת עיתונאים הסביר מקרון כי החלטתו לפזר את האסיפה הלאומית השבוע נועדה לבלום את התחזקות הימין הקיצוני. "אני לא רוצה להעביר להם את המפתחות ב-2027 (הבחירות לנשיאות)". אמר. מקרון קרא לכוחות הדמוקרטיים בארצו להצטרף אליו כדי ליצור מחנה מרכז גדול והזהיר מפני ההשלכות של התחזקות הקצוות הפוליטיים.

תזכורת: בבחירות לפרלמנט האירופי נחלה רשימתו של מקרון תבוסה מוחצת בידי "האיחוד הלאומי" (RN) של מרין לה פן וז'ורדן ברדלה. בעקבות התוצאות, פיזר מקרון את האסיפה הלאומית בפריז וקרא לבחירות בזק. היום הגן על ההחלטה. "ההצבעה לפרלמנט האירופי הייתה ברורה, לא יכולנו להתעלם מתוצאותיה", אמר נשיא צרפת. "פיזור האסיפה הלאומית היה הדרך היחידה להגיע לבהירות פוליטית".

מקרון קרא לירוקים, לנוצרים הדמוקרטים ולסוציאל-דמוקרטים לכרות ברית פוליטית חדשה שתגן בפני הקיצונים. הבחירות, אמר, הן בין הימין הקיצוני לבין הכוחות הדמוקרטים שמסוגלים למשול.

במסיבת העיתונאים מתח הנשיא ביקורת על שני הקצוות הפוליטיים בתחום ההגירה.לדבריו, הימין הרדיקלי אינו רוצה לכבד עוד את עיקרון הענקת המקלט, ואילו השמאל יפגין רכות גדולה מדי.הוא הבטיח לנקוט נוקשות רבה יותר בתחום.

בתחום המדיני הזהיר כי ניצחון הימין של לה פן -פירושו "יציאת צרפת מנאט"ו ועמדה אמביוולנטית כלפי רוסיה".

אריק סיוטי. לה פן בירכה,צילום: רויטרס

צרפת סוערת מאז אתמול (שלישי) לאחר שנשיא מפלגת הרפובליקנים, אריק סיוטי, שבר טאבו ארוך שנים וקרא לכרות ברית עם RN של לה פן. רבים במפלגה הרפובליקנית הצרפתית, שנוסדה בגלגולה הנוכחי בידי ז'אק שיראק, זעמו על הקריאה. "המפלגה על סף פיצוץ פנימי" נכתב ב"לה מונד". ראש הרפובליקני בסנאט, ברונו רטאיו, האשים את סיוטי בבגידה. "הרפובליקנים לעולם לא יכרתו ברית עם RN", אמר. "יש בינינו פערים אידיאולוגיים עמוקים ועלינו לשמור על עצמאותנו ויושרנו". סגניתו של סיוטי, פלורנס פורטלי, אמרה כי המפלגה תדיח את סיוטי. דובר המפלגה ונסאן ז'נברון התפטר מתפקידו בעקבות הסקנדל.

גם מקרון התייחס לקריאה של סיוטי ואמר: "נשיא מפלגת הרפובליקנים מפנה את הגב למורשת הגוליסטית, לז'אק שיראק ולניקולא סרקוזי". בבחירות האחרונות קיבלה מפלגת הרפובליקנים רק 7.25% מהקולות. רבים מתומכיה נדדו למחנה לה פן.

לה פן. ימים של שביעות רצון,צילום: רויטרס

מנגד, ב-RN בירכו את סיוטי. "מדובר בצעד אמיץ ובהפגנה של אחריות", אמרה מרין לה פן. "אני מצפה שהגדר הסניטארית המדומה בינינו תיעלם אחרי 40 שנה".

בצד השמאלי של המפה הודיעו המפלגות על הסכמה לשים את הפערים ביניהן בצד ולהתאחד לחזית אחת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר