"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
לקראת פריצת דרך בסיוע הצבאי לאוקראינה? "כמה מדינות ישלחו טנקים מתוצרת גרמניה"
שר ההגנה של ליטא אמר כי הכרזה בנושא שליחת אמצעי לחימה חדישים לקייב תגיע כבר מחר • בברלין התנו מוקדם יותר את העברתם של טנקים מתוצרתה לקייב בצעד דומה של ארה"ב • בעוד הצבא האוקראיני נאבק בהתעצמות הרוסית, מדינות נאט"ו מתכנסות בגרמניה ומתקשות להחליט על אופי הגדלת הסיוע
טנקים מתוצרת גרמניה מדגם "לאופרד 2"| צילום: איי.אף.פי

לקראת פריצת דרך בסיוע הצבאי לאוקראינה? "כמה מדינות ישלחו טנקים מתוצרת גרמניה"

שר ההגנה של ליטא אמר כי הכרזה בנושא שליחת אמצעי לחימה חדישים לקייב תגיע כבר מחר • בברלין התנו מוקדם יותר את העברתם של טנקים מתוצרתה לקייב בצעד דומה של ארה"ב • בעוד הצבא האוקראיני נאבק בהתעצמות הרוסית, מדינות נאט"ו מתכנסות בגרמניה ומתקשות להחליט על אופי הגדלת הסיוע

,עודכן
0השמעה

חיל הפרשים הגיע? כמה מדינות אירפיות ישלחו טנקים מדגם "לאופרד 2" ליידי אוקראינה, כך הודיע היום (חמישי) שר ההגנה של ליטא ארווידס אנושאוסקס בשיחה עם סוכנות הידיעות "רויטרס".

שר ההגנה ודיעה כי כי הכרזה על ההעברה של הציוד המתקדם תגיע במהלך כינוס מדינות נאט"ו בגרמניה מחר. "כמה מדינות ישלחו טנקים מדגם זה, זה בטוח. מספר כלי הרכב המשוריינים שיכריזו על העברתם יהיה במאות", אמר אנושאוסקס.

טנקים גרמניים מדגם "לאופרד 2" בתרגיל בגרמניה



פסגת מדינות ברית נאט"ו נתתקיים מחר בבסיס חיל האוויר האמריקני ברמסטיין שבגרמניה כשברקע מעיבה מחלוקת מתמשכת בין ווישנגטון וברלין בנושא אפיו של המשך הסיוע הצבאי של מדינות הברית לאוקראינה.

המחלוקת נסובה סביב הערבתם של טנקי מערכה עיקריים עבור הצבא האוקראיני, שזקוק באופן נואש לנשק כבד מתוצרת מערבית שיתאים לתחמושת שהיא מקבלת ממדינות המערב. גרמניה מסרבת לאפשר את העברתם של עשרות טנקים מדגם "לאופרד 2", טנק מערכה מתוצרת גרמנית שנמצא בידי חמש מדינות החברות בברית נאט"ו בהן פולין, שכבר נתנה את הסכמתה העקרונית להעביר חלק הטנקים שלה לידי אוקראינה.

קנצלר גרמניה, אולאף שולץ, דרש שלשום מארצות הברית שתספק לאוקראינה טנקים מדגם "אבראמס" מתוצרתה לפני שגרמניה תאשר העברה של טנקים מתוצרתה או תעביר אותם בעצמה. עם זאת, בארצו תהברית טוענים כי האבראמס הוא טנק מורכב מדי לתחזוקה ותפעול עבור הצבא האוקראיני וכי הוא יקר מידי, זאת על אף הימצאותם של אלפי יחידות שלו באחסון ללא שימוש.
קנצלר גרמניה אולף שולץ.,צילום: רויטרס

מומחים צבאיים בעולם ביקרו את התנהלותה של גרמניה. טרנט טאלנקו, מומחה ללוגיסטיקה צבאית כתב: "החלטתו של שולץ היא אסון של ממש לתעשייה הצבאית הגרמנית. איש בנאט"ו לא הולך לקנות מהם ציוד לאחר ההתנהלות האחרונה שלו. שולץ מסכן את צווארה של גרמניה בשביל לרצות מיעוט בקואליציה שלו. גרוע מכך, עמדותיו של שולץ מחזקות את טיעוניהם של תומכי הבדלנות בפוליטיקה אמריקנית".

בתוך כך, ברוסיה הרשתות החברתיות סערו לאחר שכלי תקשורת תיעדו הצבת מערכת הגנה מדגם "פנציר" על גג משרד הביטחון במרכז הבירה מוסקבה. ההחלטה להגביר את ההגנה האווירית על הבירה נראית תמוהה בהתחשב בכך שאוקראינה נעדרת מפציצים או טילים ארוכי טווח כדי לאפשר תקיפה אפקטיבית בבירה הרוסית וככל הנראה מעידה על חשש גובר בקרמלין מיכולת אוקראינית שטרם נחשפה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו