לראשונה: באוקראינה התגלה חדר עינויים לקטינים

בכיר בקייב: בתא שנחשף הוחזקו העצורים תוך מניעה חלקית של שתייה ואוכל • על הילדים הופעל לחץ פסיכולוגי • במחוז התגלו עד כה 63 גופות של מעונים

תא מעצר רוסי בו הוחזקו אזרחים אוקראינים (ארכיון), צילום: GettyImages

שבועות אחרי הנסיגה הרוסית מחרסון, הזוועות עדיין נחשפות: הרשויות האוקראיניות גילו לראשונה תא מעצר לקטינים. לפי הממצאים, נציגי השלטון הרוסי החזיקו בו קטינים תוך הפעלת לחצים פסיכולוגיים ומניעה חלקית של מים ושתייה. 

"בפעם הראשונה תיעדנו את תא העינויים של הילדים", אמר אמש (רביעי) הממונה על זכויות האדם מטעם הפרלמנט בקייב, דמיטרו לובינץ. 

חייליו ביצעו מעשי זוועה. פוטין, צילום: איי.פי

"לפי עדויות האנשים שהוחזקו שם, בחדר הטחוב הזה היו ילדים אוקראינים. הפולשים עצמם כינו אותו 'תא ילדים'", הבהיר הבכיר. 

על פי לובינץ, אחת השיטות שבה נקטו הרוסים היו צמא ורעב מכוון. הממצאים מראים כי לילדים לא סיפקו אוכל ונתנו להם לשתות אחת ליומיים. לצד זאת, הופעל עליהם לחץ בטענות שהוריהם נטשו אותם.

מבט מעל פרבר בחרסון לאחר נסיגת הרוסים, צילום: AP

תזכורת: לפני כחודש נאלץ הצבא הרוסי לסגת מחרסון, במכה נוספת למאמץ המלחמתי של פוטין. מאז, נמצאו לטענת הרשויות האוקראיניות 11 מתקני עינויים במרחב וארבעה מתוכם בעיר עצמה, כמו גם 63 גופות.

קברי אחים, הפצצות בלתי פוסקות, אונס נשים ונערות והוצאות להורג של אזרחים הם רק חלק מהמעשים שהאוקראינים מאשימים את הצבא הרוסי ותועדו בידי חוקרים בינלאומיים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר