"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
נדחה ביממה משפט "פוקס ניוז": רשת נתבעת דיבה בגין הפצת קונספירציות בבחירות 2020
השלמה של הרכבת חבר המושבעים והצהרות הפתיחה יימסרו מחר ב-16:00 (שעון ישראל) • סיבת העיכוב לא נמסרה • "פוקס" נתבעת לאחר שמגישיה טענו ללא כל בסיס כי מכשירי ההצבעה של חברת דומיניון תוכנתו לספק ניצחון לביידן • הסיבה לכאורה להכפשות? ריצוי של תומכי טראמפ משיקולי רייטינג
פוקס ניוז | צילום: רויטרס

נדחה ביממה משפט "פוקס ניוז": רשת נתבעת דיבה בגין הפצת קונספירציות בבחירות 2020

השלמה של הרכבת חבר המושבעים והצהרות הפתיחה יימסרו מחר ב-16:00 (שעון ישראל) • סיבת העיכוב לא נמסרה • "פוקס" נתבעת לאחר שמגישיה טענו ללא כל בסיס כי מכשירי ההצבעה של חברת דומיניון תוכנתו לספק ניצחון לביידן • הסיבה לכאורה להכפשות? ריצוי של תומכי טראמפ משיקולי רייטינג

דוד ברוןארז לין
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

עיכוב בפתיחת המשפט של רשת החדשות השמרנית "פוקס ניוז". חברת מכשור ההצבעה "דומיניון" תובעת מ"פוקס" 1.6 מיליארד דולר לאחר שמגישי הרשת הדהדו ללא כל בסיס תאוריות קונספירציה על גניבת הקולות מטראמפ.

פקיד בבית המשפט בווילמינגטון, דלאוור, שבו יתנהל התיק, הודיע כי השלמה של בחירת המושבעים והודעות הפתיחה נדחו למחר בשעה 16:00 (שעון ישראל) – בדיוק יממה מהמועד המתוכנן. דוברי "פוקס" ו"דומיניון" לא הגיבו לפניות העיתונאים.

מכונות ההצבעה של "דומיניון". "פוקס פגעה במוניטין החברה", צילום: אי.פי

תזכורת: "פוקס ניוז", בבעלות איל ההון האוסטרלי רופרט מרדוק, נתבעה על ידי "דומיניון" בגין הוצאת דיבתה לאחר שהטילה דופי במהימנות מכשירי הספירה שהיא סיפקה במערכת הבחירות לנשיאות בארה"ב. מיד לאחר שהרשתות הגדולות הכריזו על ג'ו ביידן כמנצח בבחירות בנובמבר 2020, הנשיא דאז דונלד טראמפ וצוות עורכי הדין שלו בראשות ראש עיריית ניו יורק לשעבר רודי ג'וליאני טענו שהבחירות "נגנבו" בגלל ספירה לקויה של הקולות על ידי המכשירים של החברה.

"דומיניון" דורשת 1.6 מיליארד דולר בגין הנזק התדמיתי שנגרם לה לכאורה משום ש"פוקס" הדהדה את הטענות האלו וחרגה מעל ומעבר לדיווח עיתונאי: היא ניהלה מסע הכפשה לכאורה נגדה עם טענות נטולות כל בסיס עובדתי רק במטרה למשוך רייטינג, וכל זאת, מתוך הנחה שכתבות מסוג זה משרתות את הנרטיב של תומכי טראמפ, שנחשבים לבסיס הצופים המרכזי שלה.

רופרט מרדוק, בעלי פוקס ניוז, צילום: אי.פי


לטענת "דומיניון", הרשת האמריקנית האשימה אותה ללא כל בסיס שהיא חברה שקשורה למשטר הסוציאליסטי הרדיקלי בוונצואלה ושהיא משלמת לפוליטיקאים, וכמובן, שהיא תכנתה את מכשירי הספירה בצורה זדונית ב-28 מדינות ברחבי ארה"ב בצורה שהובילה לכך שמדינות המפתח הקריטיות הלכו לביידן.

בין האנשים שצפויים להיקרא להעיד הם המגישים שון הניטי וטאקר קרלסון, וגם מרדוק עצמו. חבר המושבעים יצטרך לקבוע אם השלושה, ולמעשה הרשת, פעלו מתוך כוונת היזק וברשלנות, כלומר פעלו במזיד כדי להכפיש את החברה וכדי לגרוף הון ברייטינג ולא בגלל אמת עיתונאית כלשהי.

אף שמדובר במשפט אזרחי, אם חבר המושבעים ימצא את "פוקס ניוז" אשמה, רבים עשויים לראות בה כאחראית בלתי ישירה למהומות הקפיטול שהתרחשו בינואר 2021, בין השאר משום שההמונים שהסתערו על בית המחוקקים האמריקני במטרה למנוע את ספירת האלקטורים והכרזת ג'ו ביידן כנשיא הנבחר האמינו שהבחירות נגנבו.

ההתפרעות של תומכי טראמפ בגבעת הקפיטול. "פוקס" הפיצה קונספירציות, צילום: אי.פי

בדיונים הקדם-משפטיים שנערכו בבית המשפט, נחשפו התכתבויות פנימיות של מגישי הרשת שמהן עולה בבירור שהם היו מודעים לכך שאין עילה עיתונאית להאשים את החברה בהתערבות כלשהי לטובת ביידן. עוד עולה כי הם המשיכו בהפצת מידע כוזב מתוך חשש שאם לא ישרתו את הנרטיב של טראמפ וסביבתו על גניבת הבחירות, הצופים שתומכים בו ירגישו מנוכרים ויצביעו בשלט.

טאקר קרלסון. מחוץ למסך, "שונא את טראמפ" וקורא לו "כוח שטני", צילום: אי.פי

גם מרדוק עצמו העיד בשבועה לפני המשפט כי הוא לא האמין בטענות לזיוף הבחירות. בהתכתבויות נחשף שקרלסון, שנחשב לפנים של החברה על המרקע ולמעשה לנותן הטון בשידור הפוליטי, כתב לחבריו לעבודה שהוא שונא את טראמפ ורוצה שהוא כבר יסתלק מהזירה הפוליטית. בתכתובת אחר ציין כי טראמפ הוא כישלון עסקי. "כל דבר שהוא נוגע בו נהרס", כתב למפיק אלכס פייפר. "הוא אלוף בלי תחרות בתחום הזה". אחרי ההתרעויות בגבעת הקפיטול כתב קרלסון על טראמפ: "הוא כוח שטני, משחית".

צוות ההגנה של "פוקס ניוז" יוצא מבית המשפט, בשבוע שעבר, צילום: רויטרס

עוד עלה כי החברה למעשה ניצלה את תיאוריות הקונספירציה כדי ליישר את ההדורים עם צופיה לאחר שבליל הבחירות הייתה הראשונה שהעניקה ניצחון לביידן באריזונה, שלמעשה חסם את הנתיב האחרון של טראמפ לניצחון – ועוררה זעם בימין הטראמפיסטי.

סביר ש"פוקס ניוז" תציין את התיקון הראשון לחוקה האמריקנית שמקנה הגנה כמעט אבסולוטית לעבודה עיתונאית שנעשית בתום לב. כמו כן, היא עשויה להיתלות בכך שהיא בסך הכל דיווחה על תיאוריות הקונספירציה שהפיץ טראמפ עצמו, ולא קידמה אותם באופן פעיל אלא רק העלתה ספקות על טוהר הבחירות.

עם זאת, נראה שהטענות האלו לא צפויות להשפיע על חבר המושבעים, שכן השופט במשפט כבר קבע שהטענות נגד "דומיניון" היו נטולות כל בסיס, וכי משימת חבר המושבעים היא לקבוע אם הייתה כוונת היזק ורשלנות. השופט קבע גם כי הרשת השתמשה בהאשמות כעובדות ולא סייגה זאת כדעת המגישים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...