"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
בגלל אנטישמיות: התביעה ביקשה לבטל את הרשעת הרוצח היהודי
הלפרין נידון למוות בשנת 2003 לאחר שהורשע ברצח שוטר מקומי, אך עתה הוא ככל הנראה יקבל משפט חוזר לאחר שהתברר שהשופט שדן אותו למוות כנראה שנא אותו בגלל זהותו האתנית ולכן הטה את ההליך המשפטי נגדו
רנדי הלפרין| צילום: איי.פי

בגלל אנטישמיות: התביעה ביקשה לבטל את הרשעת הרוצח היהודי

הלפרין נידון למוות בשנת 2003 לאחר שהורשע ברצח שוטר מקומי, אך עתה הוא ככל הנראה יקבל משפט חוזר לאחר שהתברר שהשופט שדן אותו למוות כנראה שנא אותו בגלל זהותו האתנית ולכן הטה את ההליך המשפטי נגדו

,עודכן
0השמעה

תושב יהודי ממדינת טקסס שהורשע ברצח ונידון למוות ככל הנראה יקבל משפט חוזר לאחר שהתביעה וההגנה שילבו ידיים וביקשו לבטל את גזר הדין ולקיים משפט חוזר. הסיבה: השופט שהיה אמון על ההליכים המשפטיים נגד הלפרין התגלה ככזה שמחזיק בדעות אנטישמיות מובהקות, ולכן לכאורה הפר את זכויותיו החוקתיות של הלפרין לקיום משפט הוגן.

הלפרין נידון למוות בשנת 2003 לאחר שהורשע ברצח שוטר מקומי כאשר ברח מבית הסוהר, בעת שריצה עונש על תקיפת קטין. כאמור, הוא ברח מבית הסוהר באותה שנה יחד עם עוד שישה אנשים וביחד ביצעו שורה של פשעים, ובשיאם גם רצח השוטר אוברי הוקינס מהעיר אירווינג.

שישה מתוך השבעה נשפטו וארבעה מהן הוצאו להורג, אך הלפרין, אחד משני המורשעים שעדיין בחיים, צפוי כאמור לקבל משפט חוזר. זאת, לאחר שהתובעת המחוזית הגישה עתירה לביטול ההרשעה, בצעד חריג. משרד התובעת המחוזית מסר כי יש לבטל את ההרשעה לאחר שהתברר שבעת הדיון לקביעת גזר הדין השופט, ויקרס קנינגהאם – נשמע אומר דברים אנטישמיים קשיים, לפי עדויות של נוכחים במקום. בנוסף השופט התבטא גם מחוץ לכותלי בית המשפט על כך שצריך "להציל את דאלאס מהיהודים והשחורים" כאשר התמודד למשרה בכירה, תוך שימוש במילות גנאי קשות.

העדויות נגדו הצטברו עוד ועוד, וכאמור השבוע התביעה הצטרפה. בין היתר טענו העדים כי הוא קרא למורשעים "המקסיקני, הקווירי, והיהודי" וגם התייחס להלפרין בבית המשפט במילת גנאי נגד יהודים או "היהודי המזורגג הזה".

צוות ההגנה של הלפרין הודה לעדים ושיבח את "אומץ ליבם של הנוכחים בבית המשפט" ואמר כי הם "ביצעו את חובת האזרחית והוכיחו מעל לצל של ספק כי השופט היה עם דעות אנטישמיות כלפי הלפרין". בעתירה של התובעת המחוזית לביטול ההרשעה נכתב כי התביעה רוצה בביטול המהלך, למרות שהיא הגישה כאמור הגיש את כתב האישום, משום שעמדותיו של השופט "יצרו הטיה חמורה נגדו בזמן המשפט".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו