"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

להביא את צדקת ישראל אל העולם

לנשיא המדינה תפקיד מיוחד וייחודי, תפקיד שטבוע בתת־המודע הלאומי • הנשיא נדרש לאיפוק, לצד חוכמה מדינית וניסיון פוליטי

,עודכן
0השמעה
הרצוג, צילום: אורן בן חקון

זה שנים רבות, ובמיוחד בתקופת כהונתי כיו"ר הנהלת הסוכנות היהודית, אני נפגש ומשוחח עם עולות ועולים חדשים.

אני תמיד מנסה לברר איתם מה גורם להם לעזוב את הארץ שבה נולדו ושבה בנו את חייהם, לשנות את הכל, להגיע אל מקום עם שפה חדשה, אקלים אחר ואפילו טעמים אחרים. להגיע אל ארץ חדשה, מדינה חדשה, מורכבת ומאתגרת.

הכרתי כמובן את הסיבות של הדורות הקודמים, כמו ההורים שלי. אך מדוע צעירים, שכל העולם פתוח לפניהם - ירצו לעבור לישראל כשיש בפניהם חלופות נוספות?

לרובם התשובה ברורה: אמנם הם מכירים את הקשיים, מודעים לבעיות ולאתגרים, אבל בסוף־בסוף בתוך תוכם פנימה פועם המנוע המוכר לאורך כל הדורות: זוהי מדינתו של העם היהודי, ביתו הלאומי, המקום שבו כל יהודי יכול לחוש מוגן, חופשי וגאה.

על המקום הייחודי הזה אנו מחויבים ומצווים לשמור מכל משמר מפני מחלוקות פנימיות, שסעים וקרעים שאוכלים בנו. אלפי שנים חיכינו עד שהגענו עד הלום.

בכל החזיתות הללו, פנימית וחיצונית, לנשיא המדינה תפקיד מיוחד וייחודי, תפקיד שטבוע בתת־המודע הלאומי, בפסיכולוגיה שלנו. נשיא המדינה נדרש לאיפוק, לצד חוכמה מדינית וניסיון פוליטי.

נחוצה לו היכרות עמוקה עם כלל מוסדות המדינה ומנגנון פעולתם, וכן הבנה של רובדי האוכלוסייה הישראלית והקבוצות השונות בישראל ובתפוצות. הנשיא נדרש לפתור מחלוקות פוליטיות, לדעת להושיט יד, תמיכה וחיבוק לכל אחת ואחד מאזרחי המדינה, ובאותה נשימה להציג עמדה נחרצת אל מול העולם כולו ומנהיגיו בזירה הבינלאומית.

בית הנשיא צריך לקדם פעילות עם כלל החברה בישראל, לחזק את קשריה עם יהדות התפוצות, ולאפשר לכל יהודי לחוש שיש לו בית חם במדינה, מכל מקום שבו הוא נמצא.

אל נשיא המדינה נשואות העיניים בימים שבהם יש להביא את צדקתה של ישראל אל הבמה העולמית ולייצגה מול פני כלל האומות.

שנים של עשייה ציבורית והיכרות רחבה עם החברה הישראלית, על כל האמונות והקבוצות והדתות בה, והיכרות מעמיקה עם הקהילות היהודיות ברחבי העולם הביאו אותי אל הרגע הזה, שבו אני מבקש את אמון הכנסת והציבור כדי לייצג אותנו בעולם; כדי לשמש גשר של פיוס בין חלקי העם; כדי לאפשר שיח מכבד בין כלל העדות והמגזרים והאמונות והתפיסות; כדי לייצג את ישראל אל מול העולם; כדי לעמוד לצד יהודי העולם מול האנטישמיות הגואה, וכדי שהמדינה תמשיך לשאוף להיות מופת לכל העמים.

למען כל אלו אפעל ללא לאות.

הביא לפרסום: יורי ילון

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר