המטרה - איילת שקד: הליכוד הפיצו היום (חמישי) דף מסרים שבמרכזו מתבקשים חברי המפלגה לתקוף חזיתית את איילת שקד, שעל פי כל הסקרים לא עוברת את אחוז החסימה.
בין המסרים שמועברים נגד יו"ר הבית היהודי - שהיא מסכנת את המחנה הלאומי כולו, ובכך שאינה פורשת עשויה לשרוף קולות ולהכשיל את הימין להקים ממשלה. בנוסף, מאשימים בליכוד ששקד מעוניינת בבחירות שישיות, זאת במטרה להמשיך לכהן כשרת הפנים תחת יאיר לפיד.
בנוסף, מציינים בדף המסרים כי שקד הייתה אדריכלית הקמת ממשלת לפיד גנץ-עבאס ועכשיו בזה שהיא רצה היא עוזרת לעוד ממשלה כזו לקום. עוד נכתב כי שקד הסכימה לאלפי איחוד משפחות של פלשתינים, דבר שמסכן את ביטחון ישראל.
גם גנץ ולפיד על הכוונת
דף המסרים של הליכוד מתמקד גם בראש הממשלה לפיד ובשר הביטחון גנץ, כאשר נגד האחרון מתבקשים חברי המפלגה לומר שהוא איש שמאל ואין להם כל עניין לשבת איתו בממשלה אחת.
בליכוד מתכוונים לציין את יוקר המחיה שהתגבר בשנה האחרונה, ובכך להאשים את לפיד וממשלתו ולהטיל עליהם את האחריות לכך שיקר הרבה יותר במדינה מאז שעלו לשלטון.
בעניין הזה, בליכוד יציינו שרק הם הציגו תוכנית כלכלית רחבה להיאבק ביוקר המחיה - הורדת מחירים, הפחתת מסים וביטול כל הגזרות של הממשלה הנוכחית. כדי שזה יקרה בליכוד מחדדים - "אם מצביעי הליכוד יצאו להצביע 'מחל' נקים ממשלת ימין יציבה לארבע שתעזור לאזרחי ישראל. אם מצביעי הליכוד יישארו בבית נקבל שוב את ממשלת לפיד-גנץ-טיבי שתמשיך להעלות מחירים ומיסים".
בתוך כך, על רקע הדיווחים על פרישה של אביר קארה לטובת תמיכה בשקד, המגעים בין הצדדים לא צלחו. קארה יערוך הערב הצהרה לתקשורת.
>>כל הבכירים, הפרשנויות - והסקר האחרון: הירשמו לוועידת הבחירות של "ישראל היום" שתיערך ב-27.10<<
