"האוטיזם לא יעצור אותי"

רנן דוולצקי בן ה־15, שאובחן על הספקטרום, החל להדריך בשבט בבני עקיבא • "מטרתי לקדם שילוב אנשים עם מוגבלויות בחברה"

דוולצקי וחניכיו בתנועה. "יש לי הרבה מאוד מוטיבציה", צילום: גיל אליהו / ג'יני

רנן דוולצקי בן ה־15 מהמושבה כפר תבור, המאובחן עם אוטיזם, החל לאחרונה להדריך בשבט בבני עקיבא כמדריך מן המניין - ועבורו זו לא "עוד פעילות".

בכיתה ג' אובחן דוולצקי עם אוטיזם בתפקוד גבוה. בשיחה עם "ישראל היום" הוא משתף שמטרות הפעילות ברורות מאוד עבורו: להעלות את המודעות לנושא של אנשים עם צרכים מיוחדים, לסייע בשילובם בחברה ועוד.

בימים אלה הוא מעביר הדרכות במקומות שונים בארץ, ומדגיש: "ההדרכה הזו היא שליחות לכל דבר. נכנסתי להדרכה כי אני מאמין שאף על פי שאני על הספקטרום, אני יכול לעשות את זה וזה לא צריך לעצור אותי. גם בלי קשר להדרכה, התחלתי להעביר הרצאות בסניפים שונים, מתוך אמונה ורצון להעלות את המודעות לאנשים עם צרכים מיוחדים בכלל, ואוטיזם בפרט".

רנן מספק אבחנה בולטת שמשמיעים רבים בהקשר הזה. "אנשים טועים לחשוב שאוטיזם הוא קו רצוף במובן של 'האדם אוטיסט או לא', ולא מבינים שזה יותר דומה לעיגול שיש בו כמה נקודות במסלול שלו". לדבריו, "הרבה פעמים צצה הנטייה לתאר אוטיסטים כאנשים שיש להם בעיות, שהם 'לא בסדר' ושאינם מתפקדים. כמובן יש כאלה שאינם מתפקדים, אבל אי אפשר לומר זאת על כולם בהכללה".

לאחרונה ציינה תנועת בני עקיבא את "שבוע יובל", שבמהלכו עסקה התנועה בהעלאת המודעות לשילוב והכלה של אנשים עם מוגבלות וצרכים מיוחדים. שבוע יובל נקרא כך על שם שבטי יובל, שבהם פועלים כבר יותר מ־20 שנה חניכים בעלי צרכים מיוחדים.

על השתתפותו בפעילות באותו שבוע אמר דוולצקי: "זו היתה חוויה מרגשת במיוחד עבורי לראות את החניכים יושבים ושואלים שאלות. מחוויית החיים האישית שלי, אני חושב שאין טעם להתייחס לאנשים עם צרכים מיוחדים באופן שונה. צריך לתת להם את המקום שלהם והמרחב שהם צריכים, אבל מצד שני לשלבם כאנשים מן השורה". לסיכום הוא אמר: "רק עכשיו התחלתי להדריך, ובעזרת השם - יש לי הרבה מאוד מוטיבציה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר